Taman kada je protiv Budućnosti pokazala evroligaške performanse Crvena zvezda je pred večerašnji susret u Zadru ostala bez važnog dela motora koji ipak u Dalmaciji ne bi trebalo da trokira (17.00). Na crno-beloj strani Kalemegdana sve je podređeno prvom regionalnom susretu u Pioniru koji dobija na dodatnom značaju nakon uvodna dva poraza Partizana u ABA ligi. Mladom, neuigranom i kadrovski nedovršenom timu crno-belih večerašnji protivnik u vidu MZT trebalo bi da bude rival po meri prvog takmičarskog trijumfa (21.00).


Nemanja Dangubić, projektovan da ove sezone doživi potpunu afirmaciju u Zvezdi, polomio je gornji zglob kuka na poslednjem treningu pred put u Zadar; beka crveno-belih očekuje pauza od mesec dana što će naterati trenera Dejana Radonjića da još više ubrza proces angažovanja niskog krila, ali i u ovakvim okolnostima iskusnog beka. Na večerašnjem susretu Marko Gudurićtrebalo bi da dobije više prostora, a nema sumnje da će Mekel i Joviću paru podneti najveći teret na mestima pleja i beka. Zvezda je na poslednjem turniru pred start sezone upravo u Zadru savladala domaćina u meču za peto mesto; tada se uverila da plej Kouzi, iskusni Baraći Pašalići braća Ramljak predstavljaju najveću opasnost.

– Domaćin pred svojim navijačima uvek igra dobro. U odnosu na taj poslednji meč, pojačali su se, doveli su bivšeg igrača Cedevite Ivana Ramljaka. Mi sa, druge strane, imamo novi problem – povredu Dangubića, ali ćemo pokušati da odigramo dobar meč, i da se vratimo u Beograd sa bodovima – optimista je trener Radonjićuprkos problemima.

Dok čega povređene Andrića i Murića, kao i pojačanja na mestu pleja i krilnog centra Partizan večeras mora da popravi procente šuta sa distance i broj skokova pod oba obruča; samim tim nastupi Cvetkovića, Marinkovića i Vrapca moraju biti iznad proseka, dok Koprivica, Perovići Đumićimaju sve predispozicije da u samom reketu budu barem ravnopravni Lukoviću, Mijatoviću i Buniću. Drenovac, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, najviše je pokazao u prva dva kola, beogradskoj publici u dresu MZT predstaviće se i Edi Sinadinovićkoji je letos bio na probi u Partizanu. Tim iz Skolja poslednji je za koji je igrao Cvetkovićpre dolaska među crno-bele. MZT je na poslednjem meču u trijumfu nad Metalcem ubacio 93 poena, najviše od svih ekipa u prva dva kola.

– Čeka nas jako težak posao, moramo da izvučemo pouke iz prva dva meča i iz agresivne odbrane tražimo lake poene u napadu. Imamo dosta novih momaka sa drugačijim ulogama, Cvetkovići Perovićsu se kasno priključili i to su neki od razloga naših oscilacija. Potrebno nam je vreme, ali ga nemamo. Nećemo da tražimo opravdanje – spreman je trener Božićna veliki rad i borbu prsa u prsa.

Stiže pojačanje

Uprava Partizana uveliko radi na pronalaženju adekvatnih pojačanja, po mogućstvu pleja i krilnog centra. Petar Božić, trener crno-belih, poručio je da bi u najskorije vreme (do kraja nedelje) njegov tim trebalo da bude jači za novo ime, najverovatnije iz SAD. Crno-belima podjednako „gori“ na obe pozicije možda čak i više na mestu krilnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari