Na jedan korak od elite 1Foto:YouTube

Šabački vaterpolisti ostvarili su četiri pobede u nizu čime su se primakli cilju – najkvalitetnijoj regionalnoj A1 ligi. U desetom kolu regionalne A2 kao domaćini pobedili su dotadašnjeg lidera kotorski „Primorac“ sa 10:7.

Pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a za frenetičnu atmosferu šabački vaterpolisti su se na najbolji način odužili navijačima. Za razliku od utakmica drugih šabačkih klubova ovde navijanje traje tokom cele utakmice uz bubnjeve i zurle.

Četiri gola postigao je Nikola Marković a dva Panajotović koji je nedavno došao u klub. Prethodno su pobedili POŠK u Splitu, Crvenu zvezdu kod kuće i Solaris u Šibeniku, i sa 24 boda su na prvom mestu na tabeli. Ono što krasi ovaj tim je izuzetna borbenost, do „poslednjeg daha“, a osnovni moto, kako ističe jedan od iskusnijih igrača Nikola Car je:“Svi za jednog – jedan za sve!“. Gostujući timovi po odlasku iz Šapca , i pored poraza, uglavnom konstatuju da je pobedio vaterpolo!

Ovaj uspeh deluje neverovatno za klub koji je deset godina funkcionisao tako što se pripremao u Novom Sadu, Beogradu i Obrenovcu, a tek u junu 2014. godine dobio svoj bazen. To je bio i prelomni događaj za vaterpolo u Šapcu, stvoreni su uslovi za rad rad. Dragan Čalovski, trener mlađih kategorija jod osnivanja kluba 1990. godine ističe da im je najteže bilo da posle putovanja autobusom treniraju i igraju utakmice. Posebno je to bilo teško najmlađim članovima kluba, kao i devojčicama, ali i oni su uspešno izdržali sva ta putovanja. Lakše im je bilo samo tokom leta kada su koristili otvoreni bazen u Šapcu. I za samo tri godine sa krovom nad glavom, klub je u prilici da se domogne najvišeg ranga regionalne A1 lige gde su sve sami šampioni.

Vaterpolisti praktično dominiraju bazenom, ali je za proteklih godinu dana oko tri hiljade mališana naučilo da pliva. Akcija se nastavlja jer je cilj da Šabac bude grad bez neplivača. Naravno ima mesta i za buduće plivačke šampione, bazen je stalno pun, čak i kasno uveče. Šabac je poznat po najstarijem i najprestižnijem plivačkom maratonu Jarak – Šabac gde odavno nije bilo domaćih takmičara a kamoli pobednika.

Inače, Šabac je dobio zatvoreni bazen još davne 1976. godine u okviru Sportskog centra „Zorka“. Međutim, 2005. godine bazen je morao da bude zatvoren, a novi je izgrađen emitovanjem municipalnih obveznica u rekordnom roku od šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari