Na pragu Olimpijskih igrara 2024: Odbojkašice Srbije u Ligi nacija u Brazilu, SAD i Japanu, odbojkaši i u Ljubljani 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Dogodine se Liga nacija u odbojci igra šest put, a ženska reprezentacija Srbije, jedan od 16 timova u takmičenju, imaće utakmice u Brazilu, SAD i Japanu.

Prvi tzv. vikend (14-19. maj) biće u Riju.

U Brazilu će, pored Srbije i domaćina igrati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

U drugoj nedelji, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu (SAD). Mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Koreja.

Treća sedmica će biti odigrana od 11. do 16. juna. Srpske odbojkašice će igrati u Japanu, a grad će nakndano biti određen. Pored Srbije i domaćina, u Zemlji izlazećeg sunca će igrati i Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska, i Koreja.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12.

Na finalnom turniru (20-23. jun) učestvovaće domaćin, koji će biti naknadno određen, i još sedam najuspešnijih selekcija na jedinstvenoj tabeli.

Mesec kasnije, 27. jula, počinje olimpijski turnir u Parizu za koji su se naše odbojkašice, srebrne 2016, a bronzane 2021, izborile na kvalifikacionom turniru u Japanu.

Muška reprezentacija Srbije nije izvadila vizu na kvalifikacionom turniru, ali joj se i dalje nada na osnovu svetske liste. Zato će morati da bude briljantna u Ligi nacija.ž

Seniori Srbije će u okviru prve sedmice, od 21. do 26. maja igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, igrati i Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka.

Druga sedmica će biti odigrana od 4. do 9. juna, a Srbija je svrstana u grupu u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Italijom, SAD, Holandijom, Francuskom i Kubom.

Srbija će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Potencijalni rivali, pored Slovenije, jesu i Poljska, Turska, Italija, Kuba, Argentina i Bugarska.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari