Na programu dva "derbija" revanša osmine finala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Drugi dan revanša osmine finala Lige šampiona odigraće se dva prava derbija. Atletiko Madrid (1:0) i Borusija Dortmund (2:1) idu u goste velikim ovosezonskim favoritima Liverpulu i Pari sen Žermenu, koji u prvim mečevima nisu bog zna šta pokazali.

Atletiko je ranim golom Saula došao do prilike da do kraja odigra svoju igru kamene odbrane, mogao je i do ubedljivije pobede, ali je sačuvao svoju mrežu i Liverpulu naneo tek treći poraz ove sezone u svim takmičenjima. „Redsi“ su na Enfildu, naravno, sasvim drugačija ekipa. Zanimljivo je da je Liverpul dobio poslednjih 13 „dvomeča“ u evrokupovima i da je poslednji put ispao i to na penale od Bešiktaša u šesnaestini finala Lige Evrope u sezoni 2014/15. U Ligi šampiona nisu poraženi u nokaut fazi još od kad ih je Čelsi izbacio u četvrtfinalu 2008/09.

Ali, „Redsi“ imaju velikih problema u duelima sa španskim klubovima. Poslednji poraz od Atletika bio je čak sedmi u poslednjih 11 mečeva, Liverpul je dobio samo dva uz dva remija. Pod vođstvom Klopa, zabeleženi su porazi, od Sevilje 3:1 u finalu Lige Evrope 2016, i od Real Madrida u finalu Lige šampiona 2018,

Atletiko je, s druge strane, dobio osam od 10 dvomeča sa engleskim timovima, uključujući i poslednja četiri. Čak tri poslednje utakmice na ostrvu Atletika završile su se rezultatom 1:1. Liverpul i Atletiko do sad su se sastali pet puta, uz po dve pobede Madriđana i remija, te jednog trijumfa engleskog tima. Uz gol razliku 4:5.

Endrju Robertson, defanzivac Liverpula, gleda na utakmicu kao na „biti ili ne biti“.

– Želimo da prođemo u četvrtfinale. U Madridu smo odigrali bez šuta u okvir gola, to nam se ne sme ponoviti. Imali smo veliki posed, ali šta smo sa tim posedom uradili. Bitno je da osiguramo naš gol od njihovih kontranapada i time sebi povećamo šanse za prolaz – smatra Robertson.

Borusija je odigrala odličan meč na svom terenu protiv favorizovanih Parižana, ali je rezultatski to na kraju ispalo skromno i lako dostižno. Ipak, može biti bitno i što se utakmica igra bez prisustva publike i što je nemačka ekipa mnogo željnija uspeha na evropskoj sceni.

Trener gostiju Lisjen Favr revanš očekuje sa puno optimizma.

– Sve je u fudbalu moguće, i mislim da mi možemo da pobedimo u Parizu. Dobili smo prvi meč iako smo bili daleko od naše najbolje igre. Koju smo, recimo, pokazali u Menhengladbahu, kada je napad bio tečan, imali smo veliki posed i stvorili mnogo šansi – izjavio je Favr.

Sa druge strane, Tomas Tuhel smatra da je daleko do odluke.

– Odigrali smo prvo, sada sledi drugo poluvreme. Imamo svoje šanse za pobedu. Borusija je izuzetno opasna ekipa, treba biti strpljiv i čekati pravu priliku – smatra Tuhel.

Osmina finala

Valensija – Atalanta sinoć (1:4)

Lajpcig – Totenhem sinoć (1:0)

Liverpul – Atletiko M. 21.00 (0:1)

PSŽ – Dortmund 21.00 (1:2)

17. mart

Juventus – Lion 21.00 (0:1)

M. Siti – Real Madrid 21.00 (2:1)

18. mart

Bajern – Čelsi 21.00 (3:0)

Barselona – Napoli 21.00 (1:1)

*u zagradi je rezultat prvog meča

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari