Na prvoj "prozivci" stari aduti 1Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su danas pripreme za prolećni deo sezone, u kom će se boriti na tri fronta: Ligi Evrope, Kupu Srbije i domaćem prvenstvu.

Treneru Vladanu Milojeviću se na „prozivci“ javilo 33 fudbalera, kasni samo, uz dozvolu kluba, Gelor Kanga.

Prvog dana priprema došli su svi fudbaleri koji su bili u timu u jesenjem delu sezone, kao i napadač Milan Pavkov, koji je prvi deo sezone proveo na pozajmici u Radničkom iz Niša.

– Imaćemo u naredna tri dana lekarske preglede, u subotu jedan trening, u nedelju ujutru putujemo za Kipar i tamo ostajemo do 21. Ta nedelja će nam biti udarna za sticanje fizičke snage. U Beogradu smo do 26. januara kada odlazimo u Tursku. Tamo ćemo igrati četiri utakmice. Kada se pravi plan i program pravi se okvirno, a moguće su promene i sve zavisi od situacije – ukratko je prezentirao plan rada Milojević.

Zvezda počinje pripreme sa „starim snagama“, ali nije sigurno da će sa tim igračkim kadrom i ući u nastavak sezone. Direktor crveno-belih Zvezdan Terzić najavljuje dolazak dva nova igrača, ali ne isključuje ni mogućnost osipanja postojećeg igračkog kadra 

– Kada je o odlascima iz kluba reč, najbliži tome je Boaći. Dobre ponude iz inostranstva imaju Kanga, Le Talek i Donald. Pošto im ugovori ističu u junu, mi smo u pregovorima sa njima da eventualno produžimo saradnju. Ali, treba biti realan, teško je parirati evropskim klubovima – priznaje Terzić.

Najvažniji deo priprema fudbaleri Zvezde obaviće u Antaliji (od 26. januara do 8. februara, odnosno pet dana pre prve zvanične utakmice u 2018. godini). Tokom boravka u Turskoj, Zvezda će igrati četiri utakmice, 28. januara protiv Dinamo Bresta, 1. februara protiv Amkara, tri dana kasnije sa Ujpeštom, dok je generalna proba zakazana za 7. februar protiv Zenita. Šest dana pre utakmice sa CSKA u Beogradu. 

Odluka o žalbi do 31. januara

  Žalba protiv odluke UEFA o praznim tribinama za meč sa CSKA se uveliko sprema, angažovana je i jedna poznata evropska advokatska agencija. Svi u klubu veruju da će Disciplinska komisija UEFA izaći Zvezdi u susret i da će preinačiti kaznu, kao što je to bio slučaj sa Hajdukom iz Splita prošle godine. Po završetku žalbenog postupka, klub će se obratiti navijačima koji su unapred kupili ulaznice sa CSKA i obavestiti ih, u slučaju potvrde kazne, kada mogu da vrate već kupljene ulaznice.

– Očekujemo da ćemo u četvrtak dobiti detaljan izveštaj UEFA kojim će biti obrazložena kazna. Posle toga imamo tri dana da to obradimo i još pet dana da pošaljemo odgovor, odnosno žalbu. Ne stojimo dobro zbog cele te situacije u UEFA, ali realno je da su šanse 50-50. Najkasnije do 31. januara očekujemo rasplet što se tiče ovog slučaja – objašnjava generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.