Na putokazu piše LŠ 1Foto: okvojvodina.org

Muški tim odbojkaškog kluba Vojvodina ima duplo manje titula prvaka Srbije od Crvene zvezde, posle državnog osamostaljivanja 2006. godine, ali ne da nikome da ga sruši sa trona, pa je (i) odvažni i žilavi Novi Pazar morao da se zadovolji jednom pobedom u finalnoj seriji plej-ofa, odnosno jednim dobijenim setom u odlučujućem duelu pred svojim navijačima.

– Ovo je bila neverovatno teška utakmica za nas. Rizikovao sam sa Kujundžićem na korektoru, što se ispostavilo kao odlučujući tas na vagi. Čestitam domaćinu, jer su Pazarci sjajna i borbena ekipa, ali naša pobeda je fascinantna. Imali smo tri teška dana posle treće, izgubljene utakmice na našem terenu, međutim znali smo da ćemo u četvrtoj odigrati bolje. Čestitam mojim sjajnim igračima, odličnim saradnicima, upravi na velikoj podršci od početka do kraja i navijačima kojih je više od 50 došlo iz Novog Sada na meč odluke. Titula je naše zajedničko delo – prokomentarisao je trener novog (starog) šampiona Nenad Osmankač posle odlučujućeg slavlja, s dva od četiri seta s više od 60 maratonskih poena (34:32, 32:30).

– Po ko zna koji put presudila je duža klupa. Eto, sezonu smo počeli i završili u Novom Pazaru na najbolji način. Presrećan sam – dodao je mladi šef stručnog štaba Novosađana u noći velikog i zasluženog slavlja.

– Čitave sezone smo ovo na ovo čekali… Trudili smo se, vredno radili i sve nam se isplatilo. Utakmica u Novom Pazaru svakako je bila najteža za nas ove sezone. Igrali smo pred sjajnom publikom, ali smo sve izdržali i uzeli smo titulu. Drugi set je prelomio, da smo ga izgubili, pitanje je u kom smeru bi onda otišla utakmica – reči su MVP meča Davida Mehića (19 poena), inače sina tragično stradalog pilota srpske vojske Omera Mehića.

Sledeći cilj je plasman u Ligu šampiona, a naredni period pokazaće ima li klub novca da zadrži najbolje pojedince i dovede pojačanja potrebna za tako ozbiljnu takmičarsku misiju.

Sve titule „lala“

SFRJ   1988, 1989.

SRJ/SCG   1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2004.

Srbija  2007, 2017, 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari