Nadal: Đoković nije jedini krivac, ali jeste jedan od odgovornih 1Foto EPA-EFE/JAMES ROSS NO ARCHIVING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da bi bilo „bolje za sve“ da Novak Đoković igra na Australijan openu i da veruje da najbolji igrač sveta „nije jedini“ koji je napravio greške u svojoj sagi o deportaciji.

Nadal je na konferenciji za novinare, posle pobede u prvom kolu Australijan opena, naveo da je umoran od priče o Đokoviću, ali je istakao da „nikada neće biti protiv onog što kaže pravda“, a nakon što je Federalni sud Australije potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da poništi vizu srpskom teniseru.

„Pre nedelju dana, kada je dobio prvi spor, rekao sam da je pravda rekla svoje. Juče su rekli nešto drugo, a ja nikad neću ići protiv pravde“, rekao je Nadal.

„Druga stvar je ono u šta ja lično verujem. Idealna situacija u svetu sporta je kad najbolji igraju na najvažnijim takmičenjima. To je bez sumnje bolje za sport. Da Đoković igra ovde, bilo bi bolje za sve, nema sumnje. Desila se druga stvar i ne mogu ništa da kažem jer je situacija sada vrlo jasna“, dodao je on.

Upitan o svom odnosu sa Đokovićem, Nadal je poželeo srpskom teniseru sve najbolje i istakao da je cela situacija „haotična“.

„On nije jedini koji je pogrešio u ovom slučaju. Naravno, ima više odgovornih za ovu strašnu situaciju sa kojom smo se suočavali poslednje dve nedelje. Ipak, i on je jedan od odgovornih“, rekao je Nadal.

„Lično bih voleo da ga vidim kako igra ovde. Da li je fer ili ne to što ne igra je još jedna o stvari o kojoj više ne želim da govorim“, dodao je on.

Nadal, koji cilja rekordnu 21. grend slem titulu, plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena, pošto je je na startu turnira pobedio Amerikanca Markosa Girona 6:1, 6:4, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari