Nadal: Energija publike ublažila povredu 1EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Rafael Nadal prošao je u polufinale Vimbldona tokom meča sa Fricom imao je problema sa povredom, morao je da zatraži medicinski tajm-aut zbog bolova u stomaku.

„Dobro se osećam, iako stomak baš i nije dobro. Moram da nađem način da se nosim s tim, jer je bilo momenata kada sam mislio da neću završiti meč, ali teren, energija sa tribina, sve mi je pomoglo i hvala za to“, rekao je španski teniser.

U polufinalu će Nadal igrati protiv Kirjosa.

„Prvo, nadam se da ću biti zdrav i da ću moći da igram. Nik je sjajan igrač i na travi igra posebno dobro, a ima odličnu sezonu i moraću da budem sto posto spreman da bih imao šansu da mu pariram i nadam se da ću uspeti“, poručio je Nadal.

„Uživam da igram ovakve mečeve, ne mogu da opišem kolko sam zahvalan na ovoj podršci. Sve je bilo teško ovog poslepodneva, čestitke Tejloru Fricu koji igra sjajno tokom čitave sezone. Za mene nije bilo lako, da budem iskren, ali srećan sam što sam u polufinalu“, rekao je Nadal i setio se finala sa Rodžerom Federerom, na pitanje šta je to što je promenilo ishod meča.

„Davno je bila 2008. godina, ali sećam se finala sa Rodžerom i polufinala 2019. godine i sve te sjajne momente pamtim, imao sam sjajne važne mečeve sa vrhunskim igračima ovde i kada se vratim u to vreme teško je zamisliti da ću posle toliko godina biti i dalje ovde na Vimbldonu i veoma sam srećan zbog toga“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari