Najbolji ruki potez Teodosića 1

Nakon završetka predsezone, NBA liga napravila je liste deset najboljih poteza u različitim kategorijama na kojima su se našla i dvojica srpskih igrača Miloš Teodosić i Nikola Jokić.

 Srpski plej zauzeo je prvo mesto među potezima novajlija, odnosno deseto sa svojim Klipersima na listi u svim kategorijama, dok je Jokić došao do pete pozicije u istom renkingu.

Potez koji je NBA ocenio kao najbolji među rukijima Miloš Teodosić izveo je na utakmici između Klipersa i Raptorsa, kada je bacio svoj čuveni pâs jednom rukom preko celog terena, do Beverlija, koji je potom poentirao. Istovremeno, akcija Klipersa, koju je inicirao Teodosić, dodavši iza leđa Beverliju koji je potom bacio „alej-up“ Diandre DŽordanu, ocenjena je kao deseta najbolja u predsezoni. Kapiten Srbije je inače u predsezoni, tokom četiri utakmice, u proseku beležio 5.5 asistencija.

Pored Teodosića i Nikola Jokić se svojim bravurama našao među najboljima. Tako je srpski centar zauzeo peto mesto zahvaljujući asistenciji iza leđa Herisu protiv Golden Stejt Voriorsa. Prvo mesto pripalo je DŽefu Grinu koji je monstruozno zakucao protiv Jana Mahinmija.
Posle prijateljskih utakmica u predsezoni, takmičarski deo NBA lige počinje 17. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari