Najvažnije trojke u karijeri plemenitog Nikole Mirotića 1Foto: EPA-EFE/DAN ANDRSON SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaš Nju Orleans Pelikansa Nikola Mirotić je noćas pokrenuo nesvakidašnju akciju koja za cilj ima pomoć porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara.

Španski reprezentativac rešio je da za svaku pogođenu trojku tokom Božićnog posta, koji je počeo u sredu 28. novembra, donira 500 evra za kupovinu kuće porodici Varga iz Borovog sela kraj Vukovara. Samohrani otac Radoslav podiže šestoro maloletne dece koja trenutno žive u nehumanim uslovima.

U svojoj prvoj utakmici protiv Čarobnjaka iz Vašingtona, Mirotić je na terenu proveo ravno 28 minuta, šutnuo sedam puta za tri i pogodio triput, te će od danas cifra pomoći za porodicu Varga biti veća za 1.500 evra.

https://www.instagram.com/p/BqvAD8MnRA1/?utm_source=ig_embed

„U svetlu nadolazećih Božićnih praznika, želim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni prilog od 500 evra koji će biti iskorišćen za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu koji podiže šestoro dece“, napisao je Nikola na društvenim mrežama.

Pravoslavni vernici su u sredu, 28. novembra započeli Božićni post koji će trajati tačno 40 dana, do 7. januara i najradosnijeg hrišćanskog praznika. U tom periodu će Mirotićevi Pelikansi odigrati 20 utakmica zaključno sa Božićem 7. januara protiv Memfisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.