Zvezda je život, a ostalo su sitnice – slogan je koji se u praksi doslovno može primeniti kada je u pitanju medijska ličnost godine crveno – belih Milan Kalinić. Popularni glumac, novinar, voditelj… (prostor je ograničen da bismo popisali sve trenutne njegove obaveze), od malih nogu je bio vezan za klub s Marakane koji će mu se u godinama koje slede konstantno „mešati“ u život.

Zvezda je život, a ostalo su sitnice – slogan je koji se u praksi doslovno može primeniti kada je u pitanju medijska ličnost godine crveno – belih Milan Kalinić. Popularni glumac, novinar, voditelj… (prostor je ograničen da bismo popisali sve trenutne njegove obaveze), od malih nogu je bio vezan za klub s Marakane koji će mu se u godinama koje slede konstantno „mešati“ u život. Kao golman branio je u svim mlađim kategorijama Crvene zvezde i to u generaciji sa aktuelnim trenerom crveno-belih Aleksandrom Jankovićem. Potom je usledila pečalba u Hajduku s Liona, a po povratku s vojnog roka stajao je među stativama FK Dorćola. Shvativši da mu gluma ipak ide bolje od fudbala, usledila je pauza od 12 godina, a onda je pre godinu i po usledio veliki povratak među stative i to u dresu beogradskog niželigaša FK Banja. Zvezda mu se „umešala“ i u lični život tako što je suprugu Sandru upoznao na žurci kod bivšeg predsednika crveno-belih Dragana Stojkovića Piksija.

Gaj bi bio idealan za Velikog brata

S obzirom na to da ste jedan od voditelja Velikog brata, ko bi od igrača Zvezde bio interesantan za taj rijaliti šou?

– Ibrahim Gaj. On bi bio idealan. Deluje mi kao dileja, ali u pozitivnom smislu. Mislim da bi bio zanimljiviji od bilo kojeg drugog igrača.

– Tako je ispalo da su mi sve bitne stvari u životu na ovaj ili na onaj način povezane sa Zvezdom. To mi nimalo ne smeta. To je klub koji volim i ne bih mogao ni da zamislim da navijam za bilo koji drugi tim – priča Kalinić.
Koliko vam prija priznanje da ste medijska ličnost godine Crvene zvezde?
– Nisam imao pojma da se takva nagrada dodeljuje od strane crveno – belih, ali izuzetno sam radostan zbog toga što sam dobio priznanje od kluba koji volim. To je priznanje koje ću sigurno zauvek pamtiti.
Da li vam je to što navijate za Zvezdu na bilo koji način uticalo na glumačku karijeru?
– Nije. Nikada nisam imao probleme, ali ni bilo kakvu protekciju zbog toga. Tako i treba da bude. To što sam se opredelio za crveno-bele više je uticalo na neke druge životne situacije. Kada naiđem na navijače Partizana redovno mi kažu da sam super momak, da je sjajno sve što radim, ali da mi je to što navijam za Zvezdu jedina mana. Onda im sa zadovoljstvom odgovorim da mi je to u stvari najveća vrlina. Mislim da je čak i njima simpatično to što koristim svaku priliku da „pecnem“ Partizan kada god to mogu, ali uvek na simpatičan način, nikada uvredljivo.
Šta vas je to skrenulo s fudbalskog puta pa danas ne konkurišete za prvog golmana Crvene zvezde?
– Falilo mi je 10 do 15 centimetara da bih mogao da budem vrhunski golman. Kada sam počeo da igram fudbal mislio sam braniti na vrhunskim mečevima, u Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu. Ispostavilo se da to neće ići tako lako kao što sam očekivao, pa sam se okrenuo nekim drugim stvarima…
Mogu li crveno-beli uprkos zaostatku od pet bodova u prvenstvu da odbrane duplu krunu?
– Po tom pitanju nemam dilemu. Mogu ponovo da osvoje i prvenstvo i kup. Neće biti nimalo lako, ali nije neostvarivo.
A može li Zvezda na jesen da zaigra u Ligi šampiona?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari