Napadnut direktor FK Partizan Miloš Vazura 1

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura napadnut je ispred stadiona u Humskoj kada je dolazio na posao. Trojica muškaraca sačekala su Vazuru i prvo ga verbalno napala a onda su pokušali i da se fizički obračunaju sa direktorom crno-belih. Vazura je uspeo da pobegne ali su stradali pripadnik obezbeđenja i klupski vozač koji su zadobili teže telesne povrede. Reagujući na napad Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje u kome se navodi da su trojica muškaraca pretili Vazuri rečima: „Ima života posle Partizana, nećeš još dugo biti ovde“.

FK Partizan ističe da određeni pojedinci borbu za vlast vide kao pitanje „života i smrti“, i pita se koliko daleko su spremni da idu. Klub iz Humske takođe naglašava da svako ko ne osudi ovaj napad „nema više pravo da se nazove Partizanovcem.“

– Da li se ovime želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmosferi linča, straha i pretnji pojedinci ostvarili svoje namere i preuzeli vođenje kluba? Da li smo kao društvo spremni da izvučemo pouke i razdvojimo huliganstvo od navijanja i kriminal od iskrene podrške klubu?, stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Ovo nije prvi napad na Miloša Vazuru. Prethodno je grupa navijača na utakmici 30. kola protiv Mladosti iz Lučana, koja je igrana u Beogradu, ušla na zapadnu tribinu i jajima gađala čelnike kluba. Partizan podseća da je nakon tog napada upozorio da taj incident neće ostati usamljen slučaj.

– Nije se reagovalo na naša upozorenja, niti je javnosti prezentovano dokle se stiglo sa istragom o napadu na ljude u Centralnoj loži stadiona Partizana.

Sukob na liniji uprava kluba – „navijači“ traje već duže vreme, a sve se posebno zahuktava u iščekivanju izborne skupštine, koja je u nekoliko navrata bila zakazivana pa odlagana zbog atmosfere koja prati događaje oko odabira novog rukovodstva. Kako trenutno stoje stvari, nova vlast biće izabrana 24. maja.

Partizan rutinski protiv Borca

U senci napada na Vazuru ostala je pobeda Partizana nad Borcem iz Čačka (2:0) kojom su crno-beli smanjili zaostatak za Čukaričkim, timom koji je napravio drugo uzastopno iznenađenje savladavši u sredu Crvenu zvezdu. Prvi gol za domaćina dao je Marko Golubović u 46. minutu iz četvrte šanse koju je imao na utakmici, a onda je u 74. minutu Brašanc udvostručio prednost za rutinsku pobedu. U ostalim utakmicama 34. kola Superlige, bilo je zanimljivo u Nišu gde je Real sa Nišave pobedio Radnik sa 5:1 i to nakon što je sve golove postigao Saša Marjanović. Ovom pobedom, Nišlije su dospele na deobu četvrte pozicije tabele, na kojoj se nalazi i Vojvodina, koja je odigrala bez golova sa Voždovcem. Nakon još jednog poraza Jagodina i OFK Beograd su najbliži ispadanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari