Napoli i Benfika u Top 16 1Foto: FoNet/AP

Rasplet dramatične borbe za prva dva mesta u B grupi fudbalske Lige šampiona ipak je dobio očekivani epilog, jer su favoriti Napoli i Benfika završili među 16 najboljih ekipa Evrope.

A Bešiktaš nastavio da sanja o prezimljavanju u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta. I to sve zaslugom odavno prežaljenog Dinama iz Kijeva, čija je simultanka protiv turskog tima pogurala italijanskog i portugalskog predstavnika u nokaut rundu LŠ.

Ukrajinci su “pregazili” srpskog reprezentativca Duška Tošića i društvo – 6:0 (4:0), prelomni trenutak meča bili su crveni karton za Beka i penal za domaćina posle pola sata igre, a vrhunac horor noći Bešiktaša bili su autogol Hačinsona pred sam kraj prvog poluvremena i isključenje Abubakara u nastavku, posle čega su gosti iz Istanbula jedva čekali poslednji sudijski zvižduk i beg u svlačionicu. Do nastavka međunarodne odiseje u Ligi Evrope. Za to vreme Napoli je golom Martensa osvojio Lisabon – 1:2 (0:0), ali to je Benfiku našeg “orla” LJubomira Fejse koštalo samo gubitka liderske pozicije u pomenutoj konkurenciji.

S prve pozicije u Grupi A dalje je otišao Arsenal, koji je iako u kombinovanom sastavu u Švajcarskoj bio prejak za Bazel – 1:4 (0:2), a najzaslužniji za smenu na tronu bio je Perez, pošto je bivši napadač Deportiva iz La Korunje upisao het-trik do 47. minuta. Za razliku od “tobdžija”, Pari Sen Žermen je potpuno podbacio u duelu s Ludogorecom – 2:2 (0:1), pa su Bugari u zadnjem trenutku uhvatili “voz” za utešnu Ligu Evrope.

U Grupi C sve je bilo poznato i pre šestog kola – Barselona će u osminu finala sa prvog mesta, Mančester Siti sa drugog, Borusija Menhengladbah ide u LE, Seltik je završio s međunarodnim takmičenjima za ovu sezonu. Poslednju rundu obeležio je Turan, trostruki strelac i asistent Mesiju u pobedi španskog kolosa nad nemačkim klubom – 4:0 (1:0). Na drugoj strani, Englezi i Škoti su odigrali miroljubivih 1:1 (1:1). U sudaru divova iz D grupe, Bajern je u Minhenu savladao madrdski Atletiko, golom Levandovskog iz slobodnog udarca – 1:0 (1:0), međutim to nije ugrozilo konačni trijumf Španaca, pa Bavarci moraju da se zadovolje drugom pozicijom. Na trećem mestu i u LE završio je Rostov, pošto je ruski debitant u LŠ podelio “plen” u meču odluke s holandskim PSV-om (0:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari