Nastavlja se Zvezdin evroligaški post: Ni debitant Vildoza nije sprečio slavlje Reala 1EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Posle poraza u Madridu – 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12), srpski šampion sa Bajernom ostao jedini učesnik elitnog košarkaškog takmičenja bez pobede od početka sezone.

Crveno-beli su prosuli prvu četvrtinu. Sa čak pet izgubljenih lopti i samo jednom aistencijom, bez čvrstine u odbrani i raspoloženog šutera, nisu nikako mogli da stanu na „rep“ domaćinu

Osim Martina, Vladimir Jovanović je u tih 10 minuta izrotirao sve raspoložive igrače, ali nijedna petorka nije uspela da sastavi pokidane niti, a koliko su Beograđani bili u kontrarirmu ilustruje procenat šuta.

Tri od 13 igre (2/8 sa tri) bili su savršena odskočna daska za Kraljeviće, što su ovi savršeno koristili, pa su od Musinog koša za 2:0 samo uvećavali rezultatsku distancu u odnosu na debitanta Luku Vildozu i ostale.

Džejlen Adams otpao je iz konkurencije na dan utakmice, dok je sjajni Argentinac nakon rešenog problema sa Baskonijom i registracije konačno i u praksi pojačao redove prošlogodišnjeg osvajača triple krune.

I, trojke bivšeg NBA košarkaša su probudile tim sa Malog Kalemegdana u drugoj dekadi. Zvezda se uozbiljila i izgleda mnogo bolje u poslednjih nekoliko minuta nego u većem delu prethodnog perioda.

Bitna stvar za crveno-bele je da su spustili broj izgubljenih lopti na samo dve u drugoj četvrtini, ali su podelili ukupno samo četiri asistencije. Zvezda je šutirala ispod 30 odsto – 8/27 (5/15 za tri), ali je i takva „brejknula“ Madriđane.

Rvala se s njima na sve načine i od 20. do 30. minuta, uspevši u jednom trenutku da spusti minus za optimističkih 2 poena (44:42), ali nije otišla korak dalje. Rival je s par serija ponovo pobegao na bezbedniju daljinu, da bi zadnji kvartal dočekao s dvocifrenim vođstvom (54:44).

Obnovljeni problemi u napadu dobili su još jedan nastavak, pa se promašivalo i sa linije slobodnih bacanja, kada se favorit iz Španije „nudio“ autsajderu da ga uhvati u raskoraku i produži tanku nadu u preokret.

Jeste Martinov niz od četiri poena, za više nego podnošljivih 59:54 u 36. minutu, podupreo poljuljano samopouzdanje ostatka etkipe, međutim uzvraćanje udaraca bilo je kratkog daha. Tavares nije dozvolio da već viđen trijumf bude ozbiljno ugrožen.

Sa plus 10 (64:54), 120 sekundi pre kraja, Real je mogao da počne da slavi iskupljivanje za kiks protiv Olimpijakosa u prethodnom kolu. A, Crvena zvezda lamentiranje nad lošim prolaznim vremenom u Evroligi, odsustvom kohezije među igračima, riskantnim forsiranjem individualnih rešenja, igranjem na mahove…

Ono što crveno-belima nikako ne ide na ruku jesu stalna trka sa vremenom i zgusnut kalendar, pa tako šampiona Srbije, ABA lige i Kupa Radivoja Koraća već 24. oktobra čeka regionalni susret sa FMP-om, a sledećeg petka duel sa Bajernom.

Večeras je Ben Bentli bio taj koji je sa 17 poena i pet skokova nadvisio saigrače; Vildosa ga je podržao sa 10 poena (uz četiri asistencije), a Ognjen Dobrić i Hasan Martin su dodali po osam poena.

Kod pobednika se izdvojio Džanan Musa sa 13 poena (uz četiri skoka), a dvocifreni su bili još Dek (12, plus osam skokova), Jabusel (11) i Tavares (10, uz šest skokova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari