Navijači Liverpula slave španskog golmana (33) zbog osvajanja Super kupa Evrope 1Foto: EPA-EFE/ TOLGA BOZOGLU

Liverpul je ovu sezonu započeo onako kako je završio prethodnu, a to je osvajanjem trofeja. „Crveni“ su posle pobede nad Noričom (4:1) na startu Premijer lige savladali i Čelsi (2:2, pen. 5:4) u Super kupu Evrope odigranom u Istanbulu.

Junak meča je neočekivano postao golman Liverpula Adrijan koji je odbranom penala u petoj seriji napadaču Čelsija Ejbrahamu uspeo da u 33. godini dođe do prvog pehara u životu. Adrijan je letos stigao na „Enfild“ kako bi bio kvalitetna rezerva prvom golmanu Alisonu, ali šansu je već od početka sezone dobio zahvaljujući povredi Brazilca.

Snimak kako posle meča menadžer Liverpula Jirgen Klop uzvikuje „Adrijan“ u stilu Silvestera Stalona iz filma Roki postao je hit na internetu i u britanskim medijima, dok sa druge strane najbolje svedoči koliko je ustvari nemački trener, kao i navijači, strahovao da li će se španski golman snaći u prerano datoj glavnoj ulozi.

– Zadržao je nerve. Ovo je dobro i za njega kao i za klub. Ne verujem da je osvojio mnogo toga do sada, tako da sam baš srećan zbog njega – rekao je Klop.

Nemački strateg je džentlmenski izbegao da odgovori na pitanje u vezi sa dosuđenim jedanaestercom iz kojeg je Žoržinjo u 101. minutu doneo Čelsiju izjendačenje na 2:2, a samim tim odveo utakmicu u penal seriju.

– Bila je to jako teška utakmica za oba tima. Na kraju se gleda samo ko je pobedio, a mi smo to učinili na kraju. Niko na stadionu nije želeo produžetke, bila je to teško za igranje. Nisam siguran za penal, ali koga briga sada. Počeli smo dobro, pa onda malo opali u tempu. Mogli bismo da pričamo o fudbalu, ali jako je kasno trenutno. Moramo da se borimo i momci su to učinili – nagalsio je Klop.

Za novog trenera Čelsija Franka Lamparda sezona je počela kao noćna mora. Prvo je na startu Premijer lige deklasiran od Mančester junajteda (0:4), a zatim je ispustio i šansu da u Super kupu dođe do prvog trofeja. Legenda „plavaca“ je posle meča imao samo reči hvale za svoje igrače, a za poraz je okrivio umor, ističući da je Liverpul imao dva dana više za odmor pošto je svoj meč prvog kola domaćeg prvenstva igrao u petak.

– Ne osećam ništa osim ponosa za moj tim i igru koju smo prikazali, kao i samopoudanje. Bila je to teška utakmica protiv Liverpula i to sa produžecima. Oporavili smo se od poraza za vikend. Ali, u fudbalu vam na kraju treba i malo sreće. Ne bih da deluje kao da sada kukam, ali imali smo dva dana manje za pripremu što je uticalo dosta. Liverpul je pametno iskoristio dva dana i bio svežiji na terenu. Poštujem Liverpul, ali osećam da smo bili bolji tim. Ako nastavimo ovako bićemo dobri ove sezone. Video sam mnogo stvari koje sam želeo da vidim – zaključio je Lampard.

Ženski sudija u zagrljaju gledaoca

Kao prvi ženski sudija na muškom finalu Stefani Frapar nije imala mnogo problema sa fudbalerima Čelsija i Liverpula, ali jeste sa jednim gledaocem koji je uleteo u teren. Gledalac je potrčao ka Fraparovoj u nameri da je zagrli, a mediji nagađaju i poljubi, ali ga je u poslednjem trenutku u toj nameri sprečila redarska služba koja ga je izvela sa terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari