Navijači Mančester junajteda najavili nerede na utakmici sa Liverpulom i upozorili da neće dozvoliti da se meč odigra 1Foto: EPA-EFE

Najveći derbi engleskog fudbala, duel Mančester junajteda i Livepula koji bi trebalo da se odigra u ponedeljak od 21.00 časova na „Old Trafordu“, mogao bi da bude odložen zbog nereda koje su najavili navijači domaćeg kluba.

Kako su saopštili mediji na Ostrvu, više od 10.000 pristalica Junajteda najavilo je da će organizovati velike proteste protiv vlasnika kluba Džoa Glejzera, jer su nezadovoljni načinom na koji vodi klub.

Policija je upozorena da navijači planiraju upad u teren kako bi sprečili da se utakmica odigra, a nešto slično se već dogodilo prošle godine, kada je derbi otkazan zbog tuče između navijača i policije na stadionu.

Trener Liverpula Jirgen Klop izjavio je da se nada da se predstojeći duel dva najtrofejnija engleska kluba neće ponovo odložiti.

Nadam se da se to neće dogoditi, a ako se dogodi – mislim da mi treba da dobijemo bodove. Nemamo ništa sa tom situacijom u njihovom klubu, navijači Junajteda su ti koji žele da se meč otkaže. Mi ne možemo samo da odlažemo utakmicu i da je uklapamo u vrlo zauzet raspored“, rekao je Klop na konferenciji za medije uoči susreta.

„Nadamo se da ćemo odigrati utakmicu i mirno otići kući. Nemam predstavu šta može da se desi, ali u ovakvoj situaciji oštećeni tim treba da dobije bodove pošto nema ništa sa tim“, izjavio je trener Liverpula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari