Navijači Partizana zadržani na aerodromu u Moldaviji, nije im dozvoljen ulazak u zemlju 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ukupno 12 navijača Partizana, među kojima su četiri devojke, zatvoreno je na aerodromu u Kišinjevu, pošto im nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju.

 

„Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti, ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem, a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ‘ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji’. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan“, poručila je iz Moldavije Mirjana Radosavljević, 26-godišnja devojka iz Beograda, koja je u grupi zadržanih navijača, prenosi N1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Partizan.net (@partizannet)

Na društvenim mrežama je ranije objavljeno da se grupa od 12 navijača uputila nekoliko dana pre meča u Moldaviju, kako bi turistički boravili u Kišnjevu.

O celom slučaju obaveštene su vlasti u Srbiji, kao i FK Partizan, koji u četvrtak od 21 sat igra protiv Šerifa iz Tiraspolja meč nokaut faze Lige konferencija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Partizan.net (@partizannet)

Predsednica Moldavije optužila je ranije danas Rusiju da planira nasilno rušenje vlasti u Moldaviji, uz pomoć unutrašnjih snaga, ali i stranaca iz Srbije, Crne Gore, Rusije i Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari