NBA: Denver bez finala Zapadne konferencije 1Foto. EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Košarkaši Denvera izgubili su u odlučujućem duelu polufinala Zapadne konferencije od Portlanda i tako ipak ostali bez sna i duela sa Golden Stejtom.

U meču punom drame tim iz Oregona slavio je 100:96 (ukupno 4-3 u seriji), najpre zahvaljujući sjajnom Si Džej Mekalumu koji je postigao 37 poena, ali i lošoj igri u napadu, pre svega Džamala Mareja i Pola Milsapa.

Pjej Denvera je šutirao 4/18 iz igre, a prekaljeni krilni centar 3/13, pa je jasno zašto je Portland napravio još jedan brejk u ovoj seriji, koji mu je ujedno doneo i finale konferencije.

Domaća ekipa je odlično započela duel i veoma brzo preko Nikole Jokića stigla do dvocifrene prednosti, koja je sve do početka druge četvrtine rasla, do maksimalnih „plus 19“.

Sa druge strane plej Portlanda Demjan Lilard nije mogao da pogodi šut na utakmici, iako je čak devet puta pokušao iz različitih pozicija.

Ipak, tada se „budi“ Mekalum i svojom serijom donosi samo „minus devet“ svojoj ekipi na poluvremenu.

Sličnu igru smo videli i u nastavku, nesiguran Denver u fazi napada i Portland koji sve nade polaže u svog beka šutera, a takva strategija trenera gostujuće ekipe Terija Stotsa se isplatila pošto su u egalu obe ekipe ušle u poslednju deonicu.

U njoj pak Denver igra najslabiju četvrtinu u ovoj seriji, u jednom trenutku domaći su u poslednjem periodu šutirali samo 25% iz igre, a onda kada bi se i odbranili zaletali bi se  u fazi napada i tako gubili lopte.

Pogotovo je bolan bio potez najboljeg igrača Denvera Nikole Jokića koji je u jednoj takvoj situaciji na manje od tri minuta do kraja bacio pas preko pola terena, a isti je presekao Lilard i iz ćoška pogodio šut za tri poena koji je možda i odlučio čitavu ovu seriju.

Upravo je Jokić sa 29 poena bio jedini raspoloženi igrač u ekipi Majkla Melouna, no nije mogao sam da donese pobedu jednom od najprijatnijih iznenađenja u ovogodišnoj sezoni najkvalitetnije košarkaške lige na svetu.

Uz to, u poslednjoj četvrtini se razigrao i Portlanda Evan Tarner koji do sada u seriji nije imao zapaženu ulogu, a večeras je sa svojih 14 poena doneo prevagu u finišu susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari