NBA liga: Filadelfija izjednačila protiv Bostona u polufinalu Istoka 1Foto: AP Photo/Matt Slocum)

Košarkaši Filadelfije izjednačili su na 2:2 u polufinalu Istočne konferencije NBA lige, pošto su večeras na svom terenu posle produžetka savladali Boston sa 116:115.

Filadelfija je veći deo meča bila u vođstvu, a u nekoliko navrata došla je do maksimalnih 16 poena razlike.

Sredinom četvrte četvrtine Boston pravi seriju 10:0 i prelazi u vođstvo (98:96), da bi kraj deonice protekao u neizvesnoj završnici.

Filadelfija je poenima Džejmsa Hardena 16,4 sekunde pre kraja četvrte deonice stigla do 107:107, dok je Markus Smart u poslednjoj sekundi promašio sa distance za trijumf Bostona.

U produžecima domaći tim je trojkom Hardena 19 sekundi pre kraja stigao do plus jedan (116:115), a zatim je poslednji napad imao Boston.

Ponovo je odgovornost preuzeo Smart, koji je ovog puta bio precizan za tri poena, ali je šut uputio posle isteka vremena.

Najbolji učinak u domaćoj ekipi imao je Harden sa 42 poena, devet asistencija i osam skokova, dabl-dabl učinak je zabeležio Džoel Embid sa 34 poena i 13 skokova, dok je Tajris Meksi postigao 14 poena, uz osam uhvaćenih lopti.

Džejson Tejtum je u dresu Bostona zabeležio dabl-dabl sa 24 poena i 18 skokova, Džejlin Braun je postigao poen manje, a Smart je upisao 21 poen i sedam asistencija.

Naredni meč igra se u Bostonu u noći između utorka i srede. Plej-of se igra na četiri pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari