Neću kriti rezultat iz Niša 1Foto: STARSPORT

Do poraza od Voždovca, pre dva fudbalska vikenda, Crvena zvezda je bila gospodar svoje sudbine, a sada kada gleda u leđa Partizanu mora da se nada proklizavanju Parnog valjka u preostala dva kola…

… kao osnovnom uslovu za novo bodovno izjednačavanje s komšijama i šampionsku proslavu, zahvaljujući većem broju bodova skupljenih pre njihovog polovljenja pred plej-of. Zato će sa svog večerašnjeg meča sa Javorom, u Ivanjici, osluškivati rezultat iz Niša.

– Nećemo ekipi kriti rezultat sa Partizanovog meča sa Radničkog. I da nećemo da im kažemo, neko će nam već saopštiti. To se ne može izbeći – jasno je treneru Bošku Đurovskom, koji nije hteo svojim izjavama da produbljuje nikada veći jaz između večitih rivala.

– Zadnjih desetak, petnaestak godina stvorila se napeta atmosfera između Zvezde i Partizana. Sve je bilo drugačije ranije. Međutim, nova vremena donose i neke nove metode komunikacija. Izbegavam da čitam novine i kad vidim bombaste naslove, ja to ostavljam da se ne bih dekoncentrisao, ali sigurno da to nije dobro za srpski fudbal. Znamo da su Srbija i ceo region podeljeni na navijače Partizana i Zvezde, ali mislim da su to nepotrebna peckanja.

Od dolaska na mesto Miodraga Božovića crveno-beli su izgubili duel sa Čukaričkim, ali ih je zaliha iz prvog meča odvela u finale Kupa Srbije, a potom su dobili susret sa lučanskom Mladosti u prošlom kolu šampionata.

– Bila je prisutna nervoza i protiv Čukaričkog i protiv Mladosti, naročito u fazi napada. Išli smo iz tranzicije u tranziciju, a to ne mogu da izdrže ni veliki timovi. Moramo da budemo malo mirniji kada je posed lopte, da se zna ko napada gol protivnika, a ko ostaje, gde se brane izbačene lopte..

Dok čeka saplitanje takmaca u trci za oba domaća trofeja Zvezda mora da bude maksimalna protiv Javora (danas) i niškog Radničkog (21. maj).

– Moramo da ostanemo skoncentrisani do kraja prvenstva, a to znači da pobedimo u naredne dve utakmice. Kao prva prepreka nameće se Javor, ekipa koja kod kuće i prima i daje malo golova. Moramo da budemo mirni i oprezni, da nametnemo svoj stil igre. Javor je u prošloj utakmici izgubio 3:0, ali mislim da je čuvao par igrača baš za meč sa Crvenom zvezdom, što je za nas dodatni motiv da budemo još angažovaniji u traženju tri boda – najavljuje Đurovski, uz priznanje da nije jednostavno mentalno dići ekipu posle neočekivane primopredaje trona.

– Jako je teško, ali… Kao igrači Zvezde morate da budete stalno motivisani i pod pritiskom. Kad dođu ovde i potonu posle prvog zvižduka sa Zapada i Severa, onda im više nema spasa – zna iz ličnog igračkog iskustva na „Rajku Mitiću“ čovek doveden da vadi kestenje iz vatre.

Superliga – 36. kolo

plej-of

19.00

Voždovac – Vojvodina
Javor – Crvena zvezda
Mladost – Napredak
Radnički – Partizan

Tabela: Partizan 52, Crvena zvezda 49, Vojvodina 37, Mladost 33, Radnički (N) 32, Napredak 29, Voždovac 26, Javor 22.

plej-aut

17.00

Bačka – Radnik
Borac – Spartak
Novi Pazar – Čukarički
Rad – Metalac

Tabela: Spartak 29, Čukarički 29, Radnik 24, Bačka 20, Rad 19, Metalac 18, Borac 18, Novi Pazar 17.

Slika sa Čaira na Areni 4

Fudbalska dešavanja u Nišu i Ivanjici uživo će moći da prate samo vlasnici kablovskih paketa sa Arena sport u ponudi, s tim što će meč Partizana videti daleko manje ljudi, jer malo ko ima Arenu 4, na kojoj će ići direktan prenos. Za razliku od Arene 1, rezervisanu za sliku i ton sa Zvezdine utakmice.

– Nismo se odlučili za kombinovani prenos kako bi gledaoci mogli da izaberu utakmicu koju žele da prate. A, što se tiče izbora kanala sada je Partizan na tzv. zatvorenom kanalu, a u nedelju će to biti Crvena zvezda – objasnio nam je direktor programa Zoran Panjković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari