Neka se spremi Hurkač 1Foto: EPA-EFE ANDY RAIN

Odbrana vimbldonskog trona Novaka Đokovića za sada teče po planu, a navijači srpskog tenisera i stručnjaci su složni u stavu da prvi reket sveta i glavni nosilac turnira u Londonu ne bi trebalo da ima problema ni u današnjem meču trećeg kola sa Poljakom Hubertom Hurkačem.

Prvenstveno zbog načina na koji je „preskočio“ prve dve prepreke, jer ni svojoj redovnoj „mušteriji“ Nemcu Filipu Kolšrajberu ni Amerikancu Denisu Kudli (bez pređašnje zajedničke statistike) nije prepustio nijedan od setova. Drugom od njih dvojice čak ni pravo da se nada rezultatskom čudu, jer mu je već u prvom od tri čina s 5:0 u gemovima, za samo 15 minuta, stavio do znanja ko kosi, a ko vodu nosi na najčuvenijoj travi „belog sporta“.

– Generalno sam zadovoljan, ali u pojedinim momentima moglo je da bude i bolje. Solidan nastup, servis je bio solidan… – uvek želi više od sebe Novak, svestan i sam da još ima prostora za unapređenje nekih segmenata igre.

S narednim rivalom se samo jednom borio za poene i tu bitku glatko dobio, ali vlasnik 15 grend slem titula ne želi da pravi famu od tih 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) na Rolan Garosu prošlog meseca.

– Potpuno je drugačije nego na Rolan Garosu, drugačija je podloga, pa će i priprema za predstojeći meč biti drugačija. Dobar je teniser, dobar momak. Nema šta da izgubi, ali znam njegovu igru i nadam se još jednom dobrom meču – ne potcenjuje Hurkača četvorostruki osvajač Otvorenog prvenstva Engleske, iako deceniju mlađi momak iz Vroclava nema još nijedan trofej u seniorskoj karijeri.

Uprkos tome, Đoković mora biti maksimalan protiv 48. tenisera sveta, čiji je najbolji plasman bila 41. pozicija na ATP listi, jer je to jedini put koji ga 14. jula može odvesti do izjednačavanja sa čuvenim Bjernom Borgom u broju vimbldonskih šampionskih kruna.

– Ambicije su uvek najveće, tako je od početka moje karijere, a posebno ovde na Vimbldonu. Trudim se da uvek budem najbolji – jasan je Novak.

Kraj za Đerea

Novak je ostao jedini muški predstavnik Srbije na aktuelnom grend slemu, jer je posle Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića, Janka Tipsarevića i Filipa Krajinovića svoju odiseju završio i Laslo Đere. NJega je u meču drugog kola glatko dobio DŽon Milman – 0:3 (3:6, 2:6, 1:6), mada je bilo za očekivati da se 35. reket sveta duže održi na nogama u duelu sa lošije rangiranim Amerikancem. Sinoć je na terenu bila i naša najbola teniserka Ivana Jorović, koja se za treću rundu borila sa Amerikandkom Alison Riske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari