Nemačka ispala sa Mundijala u dramatičnom poslednjem kolu grupe F, Japan i Španija u osmini finala 1Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Fudbalska reprezentacija Nemačke nije uspela da se plasira u drugu rundu Svetskog prvenstva, pošto su, nakon dramatičnih mečeva poslednje runde u grupi F, u osminu finala prošli Japan i Španija.

Tokom gotovo dva sata koliko su trajali mečevi u kojima je Nemačka pobedila Kostariku sa 4:2 (1:0), a Japan bio bolji od Španije sa 2:1 (0:1), sve četiri reprezentacije su ispadale sa šampionata, a nedugo potom bile u drugoj rundi.

Posle prvog poluvremena favoriti Nemačka i Španija imali su vođstvo od po 1:0 i činilo se da će bez problema obe reprezentacije proći u drugu rundu, ali je u nastavku na oba meča dolazilo do dramatičnih preokreta.

Najpre je Japan stigao do vođstva od 2:1 da bi nedugo potom i Kostarika povela istim rezultatom i u tom trenutku ove dve ekipe su imale obezbeđen plasman na prve dve pozicije u grupi.

Iako je Japan sačuvao pobedu i prvo mesto u grupi, Nemci su uspeli da dođu do pobede koja je, kako se ispostavilo, i njih i Kostarikance poslala kući.

U osmini finala Japan će igrati protiv Hrvatske, dok se Španija sastaje sa Marokom.

 

Grupa E (3. kolo)

Kostarika – Nemačka 2:4
Japan – Španija 2:1

Tabela

Japan        3 2 0 1 4:3   6
Španija      3 1 1 1   9:3   4
Nemačka   3 1 1 1  6:5   4
Kostarika   3 1 0 2 3:10 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari