Mirko PoledicaFoto: STARSPORT

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica upozorio je da se po nepoznatim procedurama srpski pasoši dodeljuju inostranim igračima u Srbiji.

Podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, Ibrahim Mustafa i Rikardo Gomeš, dobiće srpsko državljanstvo i u nastavku sezone neće se u Superligi računati kao inostrani igrači.

„Suštinski mi imamo ograničenje broja stranih igrača, kojim se po meni nepoznatim procedurama dodeljuju pasoši kako bi nastupali kao državljani Srbije. Takva vrsta pravnog posla klubu daje mogućnost da „papirološki“ reši status stranaca ali sa druge strane stranci se izlažu ozbiljnom riziku radnopravne zaštite, zbog toga što ih više u formalnom smislu ne štiti FIFA već se u slučaju bilo kog spora moraju obratiti našim fudbalskim organima koji su potpuno neefikasni“, objašnjava Poledica za Danas.

On dalje navodi da je problem u kompletnom sistemu koji je zastareo.

„Nije problem srpskog fudbala to što postoje ograničenja u broju stranaca, problem je u tome što stranci mogu da igraju u juniorskim selekcijama dok je recimo strancima zabranjen nastup u seniorskim srpskim i nižim ligama. Mi nemamo problem sa strancima već imamo problem sa zastarelim načinom rukovođenja i sa regulativama koje je pregazilo vreme, zbog toga i ne mozemo da napredujemo…“, zaključuje Poledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari