Poraz od Hrvata u prošlom kolu stavio je reprezentaciju Nemačke u vrlo nepovoljan položaj pred poslednji meč u grupi, u kome se „panceri“ sastaju sa jednim od domaćina turnira Austrijom. Izabranici Joakima Lova su trenutno drugoplasirani u grupi i da bi se plasirali među osam najboljih moraju osvojiti bar bod u današnjem susretu, a s obzirom na to da igraju protiv domaćina očekuje ih težak posao, iako se podrazumeva da su favoriti u ovom susretu.

Poraz od Hrvata u prošlom kolu stavio je reprezentaciju Nemačke u vrlo nepovoljan položaj pred poslednji meč u grupi, u kome se „panceri“ sastaju sa jednim od domaćina turnira Austrijom. Izabranici Joakima Lova su trenutno drugoplasirani u grupi i da bi se plasirali među osam najboljih moraju osvojiti bar bod u današnjem susretu, a s obzirom na to da igraju protiv domaćina očekuje ih težak posao, iako se podrazumeva da su favoriti u ovom susretu. Trećeplasirana selekcija sa poslednjeg SP će nastupiti bez suspendovanog Bastijana Švajnštajgera, ali su se zato najbolji strelac ekipe Lukas Podolski i Filip Lam oporavili i biće spremni za meč. Balaku i Lemanu preti suspenzija ako „požute“. Defanzivac „pancera“ Kristof Metcelder veruje da su Nemci sposobni da ostvare plasman u drugu rundu.

Statistika protiv Austrije

Ono što može zasmetati Austrijancima jeste i činjenica da ukoliko i oni i Poljaci završe takmičenje po grupama sa istim brojkama (uz uslov da obe ekipe trijumfuju danas) odlučivaće UEFA koeficijent sa poslednja dva kvalifikaciona ciklusa (SP i EP), a tu su Poljaci u prednosti (imaju 2.167, a Austrijanci 1.5).

– Ne sećam se kada je Nemačka izgubila dve utakmice zaredom. Susret sa Austrijom za nas će biti izazov, znamo da smo pod pritiskom, ali tako je uvek i na to smo navikli. Ipak, u našem taboru vlada dobro raspoloženje i važno je jedino da ga prenesemo i na teren – istakao je Metcelder.
Interesantno je da Nemci na prethodna dva EP nisu uspeli da prođu prvi krug takmičernja, a ukoliko im se to dogodi i na ovom biće prva reprezentacija koja je tri puta uzastopno eliminisana na samom startu EURA. Austrijanci se nadaju da će oni biti ti koji će im ukazati tu „čast“, iako je to veoma teško.
– Meč sa Nemcima će biti kao partija šaha. Naravno da imamo plan kako da počnemo utakmicu, ali znamo da ćemo morati da imamo puno taktičkih rezervi kako bi uradili ono što treba. Ukoliko ponovimo igru iz prva dva meča, a uz to nam se osmehne i sreća, onda je sve moguće – rekao je selektor Austrije Jozef Hikersberger.
Utakmica u Beču takođe počinje u 20.45 sati, a ako zaigraju za Austriju Vastiću i Hidenu će to biti 50. nastup u nacionalnom dresu, dok će se isto desiti Kuranjiju u nemačkom sastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari