Nemoć u oba reketa 1Foto: STARSPORT(arhivsak fotografija)

Cedevita je u direktnom duelu za drugo mesto savladala Partizan na svom parketu 79:67 (16:18, 21:12, 22:12, 20:25), četiri kola pre kraja ipak se mogu očekivati još neka iznenađenja i promene u trenutnom poretku.

 Ovom pobedom Zagrepčani su izbili na drugo mesto, Budućnost je trenutno treća, a Partizan četvrti.

Utakmica je prelomljena sredinom treće četvrtine kad je posle polaganja Muse rezultat bio 48:32. Sve posle toga ličilo je na očajničke pokušaje crno-belih da uhvate rezultatski priključak, što su domaći rutinski sprečili.

Ključ meča bilo je nepostojanje unutrašnje igre Partizana, i u napadu , i u odbrani. Cedevita je imala deset ofanzivnih skokova koje je nepogrešivo pretvarala u poene (ukupno 22 iz drugog ili tećeg napada), crno-beli su bili potpuno bezopasni iz reketa, Koprivica i Majstorović bili su po običaju bledi, Luković je opterećen povredom vrlo brzo ušao u problem sa ličnim greškama. Crno-beli su bili bez rešenja u napadu, posebno protiv zone, sve se svodilo na šut za tri poena. U oba reketa dominirao je Miro Bilan, bitne skokove u napadu imali su i Žganec i Arapović.

Partizan je u jednoj od važnijih utakmica sezone u ABA ligi iskazao i drugu najveću ovosezonsku slabost, izgubili su čak 17 lopti, za razliku od, recimo, meča sa Crvenom zvezdom koji su završili sa samo pet. I treću: pravljeni su početnički naivni faulovi, u drugoj četvrtini su iz bonusa izašli za samo minut i po i protivniku omogućili da u tom kvartalu šutne čak 11 slobodnih bacanja.

Nerešiva enigma za odbranu Partizana bio je Boutrajt (21), u prvom i četvrtom delu nerešiva enigma. Bilan je dao 14 poena, Arapović 11, a Žganec 10. Kod Partizana najefikasniji je bio Birčević sa 18 poena, Marinković je dao 12. Hečer je utakmicu završio sa 8 poena, od toga pet kad je sve već bilo rešeno, većim delom utakmice bio je odsečen i kao organizator, i kao realizator. Veličković je svih šest poena dao iz slobodnih bacanja, nije bilo njegove igre u tranziciji, a Gordon ni najmanje nije iskoristio veliku minutažu (19). Statistički, Partizan je za nijansu bio lošiji od rivala, faktički- nije bio dovoljno u utakmici, ni energetski, ni taktički.

U polsednja četiri kola crno-belima preostaje da pokušaju da ostvare sve pobede i eventualno sačekaju neki poraz Cedevite ili Budućnosti.

DŽikić: Bez žestine

Trener Partizana Aleksandar DŽikić potvrdio je da je rival zasluženo pobedio.
„Cedevita je večeras bila bolji protivnik. Nama je nedostajalo žestine u završnici i u samom reketu. Oni su tu moćniji i kvalitetniji i gradili su svoju igru u odbrani i napadu na tome i to im je davalo rezultata. Mi smo za ovakav tip utakmice imali previše izgubljenih lopti, ali idemo dalje. Generalno, zadovoljan sam prvom i poslednjom četvrtinom, a treća i četvrta nisu bile dobre“, rekao je DŽikić posle utakmice.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari