Neshvatljiv pad u setu odluke: Međedović izgubio od jordanskog tenisera u drugom kolu kvalifikacija za Australijan open 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Hamad Međedović, petoplasirani srpski teniser na svetskoj listi (113. mesto), neće se na glavnom turniru Australijan opena pridružiti četvorici koji su među sto vodećih.

U drugom kolu kvalifikacija, a u Melburnu je igrao prvi put, izgubio je od Jordanca Abedalaha Šelbajha (193), svog vršnjaka (rođeni 2003), sa 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 6:2.

Meč je trajao 2:46 časa.

Međedović, pobednik završnog turnira za nove teniske nade prošle godine u Džedi, sasvim je popustio u setu odluke, jer je njegov rival, koji prvi put ikada učestvuje u predtakmičenju na turniru za grend slem, poveo s 5:0.

Izgledalo je da je Međedović načinio pravi potez učešćem u srpskom timu na Junajted kupu u Pertu, igrajući i trenirajući uz Novaka Đokovića, najboljeg tenisera na svetu, budući da je u prvom kolu preslišao Italijana Marka Čekinata (217), polufinalistu Rolan Garosa 2018, sa 6:1, 6:1.

Jordanac će se u najznačajnijem meču karijere sastati s domaćim teniserom Omarom Jasikom (341), 26-godišnjakom rođenim u Melburnu, šampionom juniorskog Ju-Es opena 2014, kome su roditelji došli na Peti kontinent iz ratnog vihora u Bosni početkom devedesetih.

Međedović, koji je prošle godine prvi put igrao i u kvalifikacijama za njujorški grend slem, lane se prvi put i domogao glavnog turnira inače, jer se nadmetao u prvom kolu i na Rolan Garosu i na Vimbldonu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari