Beograd, Novi Sad – Juniorska košarkaška reprezentacije Srbije je minule subote doživela prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu. Ekipu Miroslava Nikolića savladala je reprezentacija SAD rezultatom 82:78 koja je tako, sa stopostotnim učinkom, završila prvu fazu takmičenja kao prvoplasirana ekipa na tabeli grupe B.

Beograd, Novi Sad – Juniorska košarkaška reprezentacije Srbije je minule subote doživela prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu. Ekipu Miroslava Nikolića savladala je reprezentacija SAD rezultatom 82:78 koja je tako, sa stopostotnim učinkom, završila prvu fazu takmičenja kao prvoplasirana ekipa na tabeli grupe B. Selekcija SAD je bila u vođstvu tokom većeg dela susreta. Četiri minuta pre kraja duela, Srbija je ipak uspela da stigne do izjednačenja (70:70), a pitanje pobednika rešeno je minut i po pre kraja meča, kada su njihovi vršnjaci iz Amerike napravili ključnu seriju od 5:1, koja im je omogućila da trijumfuju.
Najbolji u redovima Srbije bili su Miroslav Raduljica i Milan Mačvan sa po 15 poena, dok je Mladen Jeremić upisao 10. Kod Amerikanaca je najefikasniji bio Stiven Kari sa 19 pogodaka.
Nakon meča, selektor SAD Džeri Vejnrajt pohvalio je igru selekcije Srbije.
– Imam veliko poštovanje prema srpskoj košarci. Srpski igrači su izuzetno disciplinovani i večeras su nam zadali velike probleme. U ovom meču smo mnogo naučili i nadam se da će to moji igrači dokazati ako ponovo budemo igrali sa Srbijom – rekao je Vejnrajt.
Strateg Srbije Miroslav Nikolić odao je priznanje svojim igračima, koji su i pored mnoštva problema pružili žestok otpor renomiranom rivalu.
– SAD je izuzetno snažna ekipa. U našoj selekciji u ovom trenutku više posla imaju doktori nego mi na terenu. Marković, Kešelj i Mačvan su igrali koliko mogu i ja čestitam mojim momcima što se nisu predavali do kraja meča. Istovremeno sam ponosan što smo, uprkos problemima, obezbedili plasman u drugi krug – istakao je Nikolić.
I pored poraza od SAD, selekcija Srbije je zahvaljujući pobedama protiv selekcija Kine i Malija izborila plasman u drugi krug takmičenja. U ovoj rundi četa Miroslava Nikolića će najpre odmeriti snage sa Litvanijom, a taj meč odigraće se danas od 20 i 30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari