Ni u izlogu, ni u radnji 1Foto: STARSPORT

Udruženje fudbalskih reprezentativaca od pre dve godine imenuje tri delegata u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije.

Bilo bi za pohvalu što je FSS odlučio da reprezentativcima omogući učešće u upravljanju Savezom, da nije u pitanju Udruženje o kome se ne može naći ni jedan zvaničan podatak. U Agenciji za privredne registre ne postoji upisano Udruženje fudbalskih reprezentativaca, na sajtu FSS nema nijedne druge informacije osim da po Statutu daju tri delegata, ne zna se ni ko je predsednik, ko je generalni sekretar, koliko članova imaju, a nigde se ne može pronaći ni podatak gde je sedište udruženja, kao ni kontakt telefon ili email.

FSS na pitanja Danasa u vezi sa ovim Udruženjem nije odgovorio tri dana. Javnost je tako ostala uskraćena na odgovore na već gore pomenuta pitanja, ali i na objašnjenje po kom su kriterijumu ispred tog Udruženja u Skupštinu FSS delegirani Nenad Bjeković, Ilija Petković i Zoran Filipović.

– Goran Bunjevčević je bio predsednik, ali je sada to dalje u procesu. Obratite se molim vas Joci Šurbatoviću (Jovanu Šurbatoviću – generalnom sekretaru FSS) – jedino je što je ovim povodom rekao bivši reprezentativac i nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković.

Preostala dva delegata iz ovog Udruženja nisu odgovorili na naš poziv, kao ni Jovan Šurbatović. Mnogi bivši reprezentativci koje smo kontaktirali nikada nisu ni čuli za Udruženje fudbalskih reprezentativaca niti znaju kako da postanu članovi. Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Liverpula i Standarda, učesnik Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, Milan Jovanović izneo je sumnju da je u pitanju upliv politike u sport.

– Nisam čuo za to Udruženje, nemam pojma da postoji. Verovatno je u pitanju čista kozmetika i još jedan upliv politike u sport. Tek kada izbacimo politiku iz klubova i Saveza, onda ćemo možda dobiti ozbiljna Udruženja takvog tipa, a da ne pričam i ozbiljniju ligu i domaći fudbal. Niko me iz FSS nije nikada ni zvao od kako sam završio karijeru – priča Jovanović za Danas.

Ništa više nismo saznali ni od Jovanovićevog saigrača iz reprezentacije Marka Pantelića.

– Nikad nisam čuo za to Udruženje. Ne znam o čemu pričate – kratko će Pantelić

Ni bivši reprezentativac i nekadašnji selektor LJubinko Drulović takođe ne zna da postoji Udruženje fudbalskih reprezentativaca.

– Prvi put čujem za tako nešto. Doduše, već nekoliko godina nisam u FSS, mada računam da bih verovatno saznao da je osnovano – tvrdi Drulović.

Za ovo ne zna ni fudbaler iz takozvane starije garde Ivan Golac.

– Nisam čuo za to Udruženje, mada imam upisana dva meča u nacionalnom timu. Doduše, ne bih se ni mešao u njihove mahinacije – jasan je Golac.

Čuli za njega ili ne, Udruženje fudbalskih reprezentativaca za sada ima pisani trag samo u Statutu FSS. NJihova tri delegata u Skupštini FSS verovatno su najspornija, uz tri delegata koje daju sponzori Saveza. Ni za jedne ni za druge nisu poznati kriterijumi po kojem biraju svoje delegate. Udruženje fudbalskih reprezentativaca čak je iz svojih redova dalo i potpredsednika FSS i člana Izvršnog odbora, Nenada Bjekovića.

Karasi: To Udruženje više ne postoji

Bivši reprezentativac Stanislav Karasi kaže da je pre nekoliko decenija, za vreme Fudbalskog saveza Jugoslavije, zaista postojalo Udruženje fudbalskih reprezentativaca.

– Bio sam član, ali više nisam. To je bilo pre više decenija, kada se pravilo okupljanje nas bivših reprezentativaca. Bila su to veoma lepa druženja koja je pravio Savez… Za ovo što vi pričate sada, što daju delegate u Skupštinu FSS, za to nisam čuo, niti me je iko zvao da me pita želim li da budem član – tvrdi Karasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari