Nikola Jokić o popularnosti u svom rodnom gradu: Kada se sa svima islikam, onda Somborom mogu normalno da šetam 1Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Denver je na startu serije velikog finala protiv Majamija poslao jasnu poruku koliko je „našpanovan“ u želji da dođe do prve titule u istoriji kluba iz Kolorada.

Nikola Jokić je sa 27 poena, 10 skokova i pre svega 14 asistencija dao nemerljiv doprinos trijumfu Nagetsa na startu serije (104:93).

Nakon utakmice, američke novinare zanimali su brojni detalj u vezi sa njegovim privantim životom.

Poznato je da je Jokić izuzetno vezan za svoj rodni grad. Čim se sezona u NBA ligi završi, on odmah bukira avionske karte za Beograd i već za par dana biva u Somboru.

Kod kuće najviše vremena provodi sa svojim roditeljima i par drugara iz detinjstva. Veći deo slobodnog vremena, barem u prvih mesec dana odmora, posvećuje svojim konjima, a ne beži ni od uobičajenih šetnji gradom.

S obzirom na ogromnu popularnost, novinare je zanimalo kako funkcioniše njegova svakodnevica u rodnom gradu.

– U prve dve nedelje ne mogu da šetam Somborom, ali kada se islikam sa svima, onda bude sve normalno – otkrio je Jokić način na koji uspeva da se utopi u somborsku svakodnevicu.

Odmah nakon pobede u prvom meču velikog finala, Jokiću su sTIzale brojne poruke od svojih zemljaka.

– Mogu da vam kažem da dobijam dosta poruka podrške. Da se ljudi organizuju i gledaju mečeve. U Srbiji je sada četiri ujutru, a oni i dalje gledaju utakmicu. Mislim da to pokazuje da jednostavno vole da neko iz njihove zemlje igra na ovako visokom nivou.

Prisetio se Jokić i prvih naših košarkaša koji su radili na imidžu i sticanju poverenja u kasnije angažovanje Peđe Stojakovića, Vladimira Radmanovića… od strane NBA klubova.

– Nisam mnogo pratio NBA ligu dok sam bio u Srbiji. Dražen Petrović i Vlade Divac su bili među prvom košarkašima koji su došli iz Evrope. Oni su otvorili vrata za ostale evropske igrače, pogotovo za one iz Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari