O Nil hoće da upozna Jokićevu braću, primio ga u Alijansu centarskih velikana 1Šakil O Nil Foto: EPA-EFE/ ETIENNE LAURENT

Denver je manirski preslišao Majami na startu serije velikog NBA finala (104:93) a utisak je da je Nikola Jokić sa „pola gasa“ stigao do novog tripl-dabla.

Priliku da prvi put uživo gleda Nikolu Jokića, Šakil O Nil iskoristio je da srpskog asa primi u Alijansu centarskih velikana.

Jedan od najdominantnijih košarkaša u istoriji NBA lige, svojevremeno centar kome su odbrane malo šta mogle, napravio je društvo najboljih petica, odnosno igrača unutrašnje linije u kome su Hakim Olejdžuvon, Čarls Barkli, Dejvid Robinson, Tim Dankan, Pet Juing…

Od sinoć, među njima je i Nikola Jokić, najbolji centar današnjice.

– Ne hvalim često centre, ali, brate, tebe cenim! Veoma, veoma, veoma impresivno te je gledati – poručio je O Nil iz improviznovanog studija u hali Denver Nagetsa.

Njih dvojica su ranije imali prilike da se upoznaju u Dalasu, ali tada Jokić nije nastupio. Početak serije velikog NBA finala bio je, zapravo, njihov prvi susret u ulogama igrača i stručnog konsultanta.

Posle trijumfa Nagetsa, susreli su se i popričali. O Nil je samo potvrdio koliko ceni Srbina kojeg redovno hvali tokom emisija u kojima je zajedno sa Kenijem Smitom i Čarlsom Barklijem.

– Prepuštam se tebi! Odlično igra. I, znaš šta? Sad si član Alijance centarskih velikana – rekao je O’Nil, rukom salutirajući ka Nikoli.

Tokom razgovora, kome su prisustvovali i Čarls Barkli, odnosno Grent Hil, Jokić je otkrio da je O Nil imao veliki uticaj na formiranje njegovog stila igre.

Šeku je takvo priznanje veoma prijalo. Razgovarajući sa Jokićem, u dva navrata je upotrebio reč „brate“, ispostaviće se ne slučajno i mahinalno.

– Ovo je prvi put da sam te gledao uživo, zato me baš zanima kako odlučuješ hoćeš li da poentiraš ili da dodaš loptu kolegama. I, hoću da upoznam tvoju braću. Pričaćemo kasnije – poručio je O Nil.

Nema sumnje da će mu Nemanja i Strahinja izaći u susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari