Nikola Kalinić još uvek nije odlučio da li će nastupati na Svetskom prvenstvu: Videćemo, pričaću sa selektorom i porodicom 1Foto: www.fiba.basketball

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić izjavio je da još uvek nije odlučio da li će nastupati za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu, koji se od 25. avgusta igra na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Krilo katalonskog kluba kaže da ima problema sa hroničnim povredama i da će doneti odluku posle razgovora sa selektorom Pešićem.

– Ne znam, pravo da ti kažem… Videćemo do leta šta će se sve dešavati. Iskreno, svaka sezona mi sve teže pada, sve više osećam i kolena i ahilove tetive i leđa. Videćemo, pričaću sa selektorom i sa porodicom, sa svima, naći ćemo najbolju odluku – izjavio je Kalinić za Sport klub.

On je dodao sada mnogo više vodi računa o svom telu nego na početku karijere.

– Menjanje stila života, posvećivanje sve više pažnje ishrani, oporavku, snu… To s godinama dolazi, i prirodno je da si mnogo odgovorniji. Da sam ovako živeo sa 20 godina, ko zna šta bih uradio. To je ona priča ’da mi je ova pamet bila kad sam bio mlađi’… Redovan san, bolja ishrana, šta kad jesti, sve to pomaže, ali generalno jeste – sada jedva uspeš da se oporaviš za utakmicu za tri dana, a ranije si mogao da igraš još jednu isto veče – rekao je košarkaš Barselone.

Kalenić ove sezone ima učinak od 6,9 poena, 3,4 skokova i 1,8 asistencija po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari