Vaterpolista koji je odlučio da pliva u političkim vodama: Ko je Nikola Rađen, novi član SNS-a? 1Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Diplomirani vaterpolo trener i bivši vaterpolista Nikola Rađen postao je član Srpske napredne stranke.

Nikola Rađen je, pre nego što je počeo da pliva u političkim vodama, imao veoma uspešnu sportsku karijeru na koju je senku bacila doping afera iz 2015. godine.

Delovalo je da će karijeru završiti na neslavan način kada je u februaru 2015. bio pozitivan na kokain posle doping kontrole kojoj je podvrgnut nakon meča Španija – Srbija u Madridu.

Međutim, vaterpolista je i sa porazom umeo da se nosi kao i sa pobedama, te je sam priznao da je znao da će biti pozitivan čim je pozvan na testiranje.

Objasnio je da je pre toga tokom karijere 15 puta bio testiran na doping sredstva i da je svaki put bio negativan, ali da je ovaj napravio grešku za koju ne postoji opravdanje.

Bez uvijanja je priznao da razlog za uzimanje droge nije samo smrt oca koju je doživeo mesec dana ranije, nego jednostavno „životni stil i okruženje u koje je upao“.

U nameri da se otrgne iz kandži zavisnosti nije ga sprečila ni visoka kazna Svetske vaterpolo federacije (FINA) od četiri godine suspenzije, koju je pravnim putem uspeo da prepolovi.

Po isteku kazne uspeo je da tok života vrati u svoje ruke igranjem i osvajanjem trofeja za rumunsku Oradeu, Dinamo Moskvu, Crvenu zvezdom i AEK, a zatim i da diplomira na Fakultetu za sport.

Od 2018. godine, Nikola Rađen pokrenuo je vaterpolo klub Vajnd Sport u kojem je za trenera imenovan proslavljeni vaterpolista Igor Milanović.

Redovno po gradovima Srbije organizuje i neprofitne vaterpolo kampove u cilju promovisanja tog sporta.

Vaterpolista koji je odlučio da pliva u političkim vodama: Ko je Nikola Rađen, novi član SNS-a? 2
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Nikola Rađen rođen je 1985. godine u Somboru. Sa Crvenom zvezdom je 2013. osvojio Ligu šampiona, a igrao je još i za Vojvodinu, Partizan i Ios.

Bio je u braku sa pevačicom Anom Kokić s kojom je dobio dvoje dece.

Nikada pre učlanjenja u SNS nije bio politički aktivan, zbog čega postoji sumnja da mu ideologija nije jedini motiv za ovaj potez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari