Ništa od Novog Pazara, Adem Ljajić ostaje u Istanbulu 1

Gajili su nadu u Novom Pazaru da bi mogli da ubede Adema Ljajića da se vrati fudbalskim počecima u rodnom gradu, međutim, nekadašnji reprezentativac Srbije odlučio je da karijeru nastavi u Istanbulu, potpisom za Karagumruk.

Ljajić je tokom letnje pauze trenirao sa Novim Pazarom, održavajući formu za iskušenja koja su ga očekivala.

U gradu kraj Jošanice stidljivo su se nadali da bi mogli da ga nagovore da barem godinu dana odigra za „plave“ ali se na kraju ispostavilo da ideja nije bila u skladu sa realnim opcijama iskusnog fudbalera.

Posle rasikda saradnje sa Bešiktašom, pominjala se i opcija prema kojoj bi se vratio u Partizan, međutim, pred kraj septembra odlučio je da prihvati poziv Karagumruka i ugovor na godinu i po dana.

U pitanju je klub za koji je, do letošnjeg povratka u Crvenu zvezdu, nastupao Aleksandar Pešić i koji sa klupe vodi Andrea Pirlo.

Na prelazu između dve takmičarske godine angažovali su atraktiva imena poput Emrea Mora, Embajea Dijanjea, Kolina Kazima Ričardsa…

Karagumruk je veoma loše startovao u prvenstvu Turske (samo jedna pobeda u prvih šest kola).

Odlučeno je na nivou uprave da Ljajić bude angažovan, uprkos tome što maltene godinu dana nije odigrao takmičarsku utakmicu. S tim u vezi, ugovor bi trebalo da važi od januara meseca, a do tada, 31-godišnji kreativac trebalo bi da dostigne formu kvaliteta nekadašnje uzdanice Bešiktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari