Novajlije kao na traci 1

Crvena zvezda je s jednim timom dobila prvih sat i po borbe sa Florijanom i gotovo izvesno prošla u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona, ali bi u bitke sa pobednikom dvomeča Irtiš – Dunav Ruse mogla da uđe s bitno izmenjenim sastavom, pošto novajlije nastavljaju da stižu u svlačionicu srpskog vicešampiona.

Povratnici među crveno-bele Vujadin Savić i desni bek Filip Stojković prošlog četvrtka su počeli nove mandate na mestu štopera, odnosno desnog beka, istom prilikom se našoj fudbalskoj javnosti predstavio i brazilski ofanzivni vezista (po potrebi lažna devetka) Rikardinjo, igrač sredine terena Marko Gobeljić je sa klupe za rezerve ispratio trijumf protiv fudbalskog Davida sa mediteranskog ostrva, a ove nedelje opremu bi trebalo da zaduži još nekoliko momaka i to viđenih kao starteri u najskorijoj budućnosti. Nogu bi danas trebalo da povuče Aleksandar Pešić, špic kupljen od Tuluza, posle pozajmice u Atalanti, s idejom da na „Rajku Mitiću“ oživi karijeru posle epizoda u Francuskoj i Italiji, tj unapredi timsku realizaciju u sezoni čiji bi vrhunac trebalo da budu jesen u Evropi i vraćanje titule na proleće. I to za pozamašnih 750.000 evra obeštećenja. Srđan Babić će mnogo manje da košta, s obzirom da stiže na pozajmicu iz Real Sosijedada, ali to ne znači ništa manja očekivanja Zvezdine uprave i trenera Vladana Milojevića od defanzivca, koji je sa omladinskom reprezentacijom Srbije pre dva leta osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela upinju se i da s uspehom završe pregovore oko dolaska i ovog kvarteta: igrača odbrane Nemanje Ćalasana (Spartak), igrača sredine terena Branka Jovičića (Amkar), takođe veziste Gorana Čaušića (Osasuna) i krilnog napadača Gabrijela Markinjosa (Korijantes). Svi su raspoloženi saradnju s beogradskim klubom, ali se za njihovu slobodu pitaju Subotičani, Rusi, Španci i Brazilci, tj traže ne male svote novca za dizanje rampe, bez obzira što je u većini slučajeva posredi privremeni rad.

U isto vreme, Zvezda traži način da se rastereti nagomilanih i skupih stranaca iz prošlih prelaznih rokova, jer su malo ili nimalo pokazali posle pompeznih dolazaka. Pre svih Demijena le Taleka, Mičela Donalda i Gelora Kange.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari