Novak Đoković deklasirao Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu Rolan Garosa 1Foto: FoNet/AP

Novak Đoković nije imao milosti ni prema Aleksandru Zverevu u četvrtfinalu Rolan Garosa – 3:0 (7:5, 6,2, 6:2).

Srpski teniser je očigledno tempirao formu za Otvoreno prvenstvo Francuske pošto se u polufinale plasirao bez ijednog izgubljenog seta. Poslednja prepreka na putu za finale biće mu danas Dominik Tim koji je juče takođe ubedljivo savladao Karena Hačanova sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:2).

Novak Đoković deklasirao Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu Rolan Garosa 2
Foto: FoNet/AP

Bio je Đoković na korak da izgubi prvi set ove godine na Rolan Garosu. Teško je osvajao poene na svoj servis, a lako ih gubio na protivnički. U devetom gemu dozvolio je protivniku da napravi brejk (4:5) i servira za pobedu. Međutim, Novak ne bi bio broj jedan kada ne bi pokazivao da je najbolji kada mu je najteže. Umesto da odsverira za pobedu, Zverev je dozvolio Đokoviću da napravi brejk (5:5). Povratkom u set, Novak je zatim lako na svoj servis osvojio gem (6:5), a potom je deprimiranom protivniku još jednom uzeo poene na njegov servis (7:5). Koliko je Zverev u tim trenucima pao na psihološkom planu, pošto je od maltene gotovog seta napravio veresiju, najbolje se može videti i po tome što je Đoković set loptu iskoristio tako što je Nemac napravio dve servis greške.

A koliko znači psihološka prednost videlo se i na startu drugog seta. Zverev je glatko dozvolio Novaku brejk, pa je Srbin posle samo desestak minuta igre u drugom setu imao već nedostižnu prednost od 3:0. Do kraja mu je preostalo da samo rutinski na svoj servis dobija poene i ne uvede drugi set u dramu, što je Novak i uradio.

Novak Đoković deklasirao Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu Rolan Garosa 3
Foto: FoNet/AP

Zanimljivo je da je Zverev toliko pao u finišu da je napravio zaredom čak četiri servis greške i tako Novaku omogućio da sa 6:2 dobije drugi set.

Posle ovakvog raspleta Đokoviću je u trećem setu preostalo da samo bude siguran na svoj servis i čeka na grešku Nemca. Na kraju je i dočekao kada je u šestom gemu stigao brejkom do opipljive prednosti od 4:2. Do kraja seta Nemac kao da je samo odrađivao posao, jedva čekajući da se završi meč (6:2).

Noletov put do polufinala

Đoković – Hurkač 6:4, 6:2, 6:2

Đoković – Laksonen 6:1, 6:4, 6:3

Đoković – Karuzo 6:3, 6:3, 6:2

Đoković – Štruf 6:3, 6:2, 6:2

Đoković – Zverev 7:5, 6:2, 6:2

Raspored polufinala

Rafael Nadal – Rodžer Federer 12.50

Novak Đoković – Dominik Tim po završetku prvog polufinala

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari