Novak Đoković osvojio Masters u Madridu 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Madridu, po treći put u svom životu. Ovoga puta, u velikom finalu bio je bolji od Grka Stefanosa Cicipasa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Na taj način okončao je perfektnu nedelju u španskoj prestonici i povećao razliku u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala na više od 4000 bodova na najnovijoj ATP rang listi koja izlazi sutra.

U prvom setu srpski teniser je bio mnogo bolji igrač na terenu, i jedni je koji je napravio brejk. To je učinio u drugom gemu, zatim ga sigurnim servisima potvrdio i veoma lako i brzo poveo 3:0.

U nastavku seta Đoković je perfektnim udarcima sa osnovne linije „crtao“ po terenu i održavao ubedljivu prednost, da bi prvu deonicu završio rezultatom 6:3 u svoju korist.

Drugi set je veoma ličio na onaj prvi, osim što je Cicipas pružio znatno veći otpor najboljem teniseru na svetu, a uprkos boljoj igri ipak je bio on taj koji je ponovo pretrpeo brejk, u finišu seta, a nakon toga nije imao šanse da se rezultatski vrati u meč.

Naredni turnir na kome će učestvovati najbolji teniseri na svetu je onaj u Rimu, iz serije Masters 1000, a on se igra sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari