Novak Đoković pobedio Filipa Krajinovića u prvom kolu turnira u Beču 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Neizvestan meč za teniske sladokusce odigrali su Novak Đoković i Filip Krajinović u prvom kolu turnira u Beču – 2:0 (7:6, 6:3). Novak će se u drugom kolu igrati protiv Borne Ćorića koji je bio bolji od Amerikanca Tejlora Harija Frica – 2:0 (6:4, 6:4).

Prvi set doneo je znatno više uzbuđenja nego što je iko očekivao. Očekivalo se da će Đoković ponoviti partiju iz Rima kada je u septembru Krajinovića savladao za manje od 90 minuta, ali ovaj put je najbolji na svetu naišao na mnogo tvrđi orah.

Početak nije obećavao pošto je Novak lako došao do brejka i prednosti od 3:1 u gemovima. Ali, zatim je usledio neočekivani preokret. Krajinović najpre pravi jedan brejk (3:2), pa drugi (3:4) i stiže čak do značajne prednosti (3:5) s kojom je delovalo da može da osvoji set.

Potom je usledila takozvana rezultatska klackalica do 6:6, pa je set otišao u taj brejk. Držao se Krajinović odlično u taj berjku sve do 6:6, ali je na kraju ipak poklekao. Imao je čak pri prednosti Đokovića 7:6 svoj servis za izjednačenje, ali ga je najbolji teniser sveta ipak nadmudrio na mreži (8:6) i došao do prednosti 1:0 u setovima posle čak sat i po igre.

Drugi set druga priča. Đoković je u njega ušao mnogo čvršće, sa jasnom idejom da želi da meč završi što pre i sačuva što više energije ne samo za duel drugog kola, nego i ostale rivale koji bi ga mogli čekati na putu ka finalu.

Krajinović je na svoj servis došao do prednosti, odnosno prvog gema (0:1). Nole je odmah uzvratio na svoju servu (1:1), a potom je napravio i brejk (2:1).

Pošto je povećao prednost za još jedan gem (3:1), imao je dobru priliku da napravi i drugi brejk. Imao je Đoković gem loptu za brejk, ali je ipak nekako Krajinović uspeo da se iščupa i barem koliko-toliko unese još malo neizvesnosti u meč (3:2).

Umalo se kod sledećeg gema vodeći teniser sveta nije okliznuo i prepustio brejk protivniku, ali je na kraju možda osvojio i najvažniji poen na meču kada je održao prednost (4:2).

Imao je čak Krajinović kod sledećeg gema prednost 40:0 koju je ispustio (40:40), ali je potom uspeo da dođe do gem lopte koju je iskoristio (4:3).

Uzbudljivo je na terenu bilo sve do kraja jer je o svakom poenu odlučivao jedan potez, ali je Đoković ipak opravdao svoj renome (6:3). S druge strane, Krajinoviću ostaje mnogo toga o čemu će imati da razmišlja posle ovog susreta, pošto je u nekoliko navrata imao na ziceru prvog na svetu, ali je svet te velike šanse uspeo da ispusti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari