Novak Đoković savladao Vaseka Pospišila 1Foto: Sergio Barrenechea/EPA

Novak Đoković počeo je svoje pripreme za Vimbldon savladavši na turniru u Istbornu Vaseka Pospišila (6:4, 6:3) u meču koji se protegao tokom dva dana.

Rivali su juče stigli da odigraju samo jedan gem pre nego što ih je kiša oterala sa terena, da bi danas četvrti igrač sveta pokazao solidnu i ujednačenu igru i po prvi put slavio u britanskom Istbornu.

Upitan da prokomentariše iskustvo igranja na travi nakon meča, Đoković je dao savet: „Ne klizaj se i pokušaj da ne padneš“.

– Trava je jedinstvena podloga. Sezona na ovoj podlozi traje samo tri-četiri nedelje. Morate da iskoristite svaki minut kako biste povećavali kvalitet. A ako vam je procenat prvog servisa visok, to svakako pomaže – rekao je srpski igrač koji prvi put od 2010. godine igra neki turnir između Frenč opena i Vimbldona.

U meču protiv Pospišila, Đoković je sa jednim brejkom poveo u setovima da bi u drugom delu meča posle kratke pretnje rivala u petom gemu da bi mogao da mu uzme servis ubrzo napravio još jedna brejk i rutinski završio meč. NJegov naredni protivnik biće pobednik meča između Donald Janga i DŽered Donaldsona.

Juče je bio dobar dan i za Dušana Lajovića, koji je na istom turniru savladao DŽeremija Šardija (4:6, 7:6, 6:3), pa će se za polufinale boriti protiv DŽona Iznera.

 

Đoković drugi nosilac na Vimbldonu

Novak Đoković postavljen je za drugog nosioca na Vimbldonu, dok je kao prvi favorit označen prošlogodišnji osvajač i najbolji teniser sveta Endi Marej. Treći nosilac grend slema na travi je Rodžer Federer a četvrti Rafael Nadal. Nosioci za Vimbldon određuju se na osnovu poslednje ATP liste uz bodove sa turnira na travi iz prethodnih godinu dana i 75 odsto bodova sa ove podloge iz pretprošle sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari