Novak Đoković saznao ime prvog protivnika na Rolan Garosu, u četvrtfinalu repriza prošlogodišnjeg duela za trofej 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na startu Rolan Garosa sastaće se sa Pjer-Igom Erberom iz Francuske, koji je u glavni žreb ušao zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora.

Njegov rival u drugoj rundi biće bolji iz okršaja Roberta Karbaljesa Baene i Konstanta Lestijena.

Potencijalni Đokovićev protivnik u polufinalu je Aleksander Zverev, koji se u prvom kolu sastaje sa Rafaelom Nadalom, koji je 14 puta osvajao tzrofej na ovom turniru.

Novaku bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Kasperom Rudom, Norvežaninom kojeg je pobedio u prošlogodišnjem finalu, ali od kojeg je izgubio ove sezone na mastersu u Monte Karlu.

Miomir Kecmanović će takmičenje početi protiv nekog od tenisera koji će do glavnog žreba doći preko kvalifkacija, a možda to bude i Hamad Međedović, a ako prođe u drugo kolo očekuje Danil Medvedev.

Laslo Đere ide prvo na 83. na ATP listi Danijela Altmajera, a ako pobedi sledeći rival biće mu Stefanos Cicipas. Dušan Lajović najpre se sastaje sa 40. igračem sveta Romanom Safijulinom, dok ga u sledećoj rundi očekuje Tejlor Fric.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari