Novak Đoković saznao ko će mu biti prvi protivnik na mastersu u Rimu: Majstor za dobru atmosferu na tribinama 1Foto: EPA-EFE/OSVALDO VILLARROEL

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je kao prvi nosilac na mastersu u Rimu bio slobodan u prvom kolu, u drugoj rundi sastaće se sa Francuzom Korentanom Muteom.

Mute je večeras napravio iznenađenje i u meču koji je trajao više od dva i po sata pobedio 39. igrača sveta, Rusa Romana Safijulina sa 3:6, 7:6, 6:2.

Trenutno 83. teniser na ATP listi je do trijumfa stigao zahvaljujući neverovatnoj podršci sa tribina i uz veliku dozu sreće.

Posle prvog seta, koji je Rus osvojio bez puno problema, u drugom je Mute, neobičnim potezima i ponašanjem, privukao podršku publike, pa je ostatak meča protekao u atmosferi karakterističnoj za fudbalske utakmice u Italiji.

Takođe, pred početak taj-brejka drugog seta na glavni grad Italije obrušio se pljusak što je, ispostavilo se kasnije, potpuno izbacilo Safijulina iz ritma.

Mate je najpre dominirao u 13. gemu (7:1), a zatim i u odlučujućem setu.

Sutrašnji meč biće tek drugi međusobni susret Đokovića i 25-godišnjeg Francuza, a u njihovom jedinom dosadašnjem duelu srpski teniser je u oktobru 2019. savladao Mutea (7:6, 6:4) na mastersu u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari