Novak Đoković u najavi meča sa Muzetijem: Ne plašim se nikoga i ničega 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Naredni protivnik Novaku Đokoviću na mastersu u Monte Karlu biće Lorenco Muzeti, trenutno 24. igrač na ATP listi, koji je prošle godine eliminisao srpskog tenisera na ovom turniru.

– Ne plašim se nikoga i ničega. Priželjkivao sam priliku za revanš. On je jedan od najtalentovanijih igrača na šljaci, ima veoma lep bekhend jednom rukom. Jedan je od tenisera koji najviše obećavaju, ne samo iz Italije, nego iz celog sveta – rekao je Đoković najavljujući duel koji se igra u sredu.

Ovo će biti njihov peti međusobni duel i prilika da trenutno prvi teniser sveta zabeleži četvrti trijumf. Pre tri godine, Italijan je protiv njega vodio sa 2:0 u setovima na Rolan Garosu, ali je Đoković uspeo da preokrene i kasnije dođe do titule.

On se slaže da mu je jučerašnja pobeda protiv Safiuljina najbolji meč u 2024, ali i najbolji u Monte Karlu u nekoliko poslednjih godina.

– Osećaj mi je bio sjajan. Monte Karlo je prvi veliki turnir na šlljaci, ja šest-sedam godina nisam ovde imao ovako dobar start. Stalno sam se mučio. S druge strane, tek je početak, jedan meč. Nadam se da ću nastaviti sa ovako dobrim ritmom, jer će partije sada biti sve teže. Muzeti je potpuno drugačiji teniser od Safijuljina.

Masters u Monaku je prvi Đokovićev turnir otkako je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem. Sa njim već nekoliko nedelja radi Nenad Zimonjić, mada još nisu doneli konačnu odluku o saradnji.

– Dopada mi se kako sam se osećao na terenu, kako sam udarao lopticu. Poslednje dve-tri nedelje treninga sa Zmonjićem i sa ostatkom tima se zaista isplatilo. Uložili smo mnogo sati u analizu moje igre, kretanje i stvari na kojima nisam radio u prvih nekoliko takmičenja u ovoj godini. Zaista sam veoma zadovoljan kako sam odigrao ovaj meč – izjavio je Đoković.

Ako ne dozvoli reprizu iznenađenja iz prošle godine, Đoković bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv branioca titule Andreja Rubljova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari