Novak Đoković u polufinalu Istborna 1Foto: FoNet/AP

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Istbornu savladavši Donalda Janga rezultatom – 2:0 (6:2, 6:7), posle malo više od sat i po vremena igre.

Srpski teniser dobio je prvi set za manje od pola sata da bi se u nastavku, nakon medicinskog tajm-auta, Amerikanac „razbudio“, stigavši nadomak izjednačenja. Jang je u drugom setu imao je priliku da svojim servisu vrati meč u egal, međutim četvrti teniser sveta prvo je spasao jednu set loptu a potom oduzeo servis rivalu da bi potom preko taj-brejka stigao do još jednog trijumfa.

– Mislim da sam odigrao sjajan prvi set, imao sam prilike za brejk i u drugom, čime bi i prelomio susret, ali nisam uspeo da ih iskoristim. On je posle toga zaigrao dosta bolje i agresivnije, imao servis i loptu za set, slična situacija bila je i u taj-brejku… Mogao je vrlo lako i on da slavi, ali mi je drago da sam ja na kraju osvojio drugi set – kazao je Đoković, koji će sutra igrati protiv pobednika meča između Danila Medvedeva iz Rusije i Amerikanca Stiva DŽonsona.

Novak Đoković po prvi put igra turnir u Istbornu, koji pripada seriji 250, kao deo priprema za Vimbldon. Juče je na istom turniru eliminisan drugi srpski predstavnik Dušan Lajović, od koga je bolji bio DŽon Izner – 1:2 (6:3, 6:7, 6:7).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari