Novak Đoković uz dosta muke do trećeg kola u Indijan Velsu 1Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u noći između subote i nedelje u treće kolo turnira u Indijan Velsu, nakon što je u tri seta pobedio 69. na svetu, australijskog tenisera srpsko-crnogorskog porekla Aleksandra Vukića rezultatom 6-2, 5-7, 6-3.

U meču koji je trajao nešto više od dva sata, Đoković je rutinski osvojio prvi set za 34 minuta, uz dva brejka, u prvom i sedmom gemu.

Drugi set je, međutim, počeo sasvim suprotno, Vukić je došao do vođstva od 3-0 nakon brejka u drugom gemu i nekoliko spasenih brejk lopti na svoj servis.

Potom su se stvari privremeno vratile na svoje mesto, Novak je dobio tri gema za redom i izjednačio na 3-3.

Usledilo je nekoliko izjednačenih gemova u kojima su teniseri branili svoje servise i rezultat je ponovo bio izjednačen: 5-5.

Vukić je potom zadržao svoj servis, a onda iskoristio nekoliko vezanih grešaka Đokovića i dobio drugi set sa 7-5.

I treći set je počeo sa nekoliko neiskorišćenih brejk šansi za Novaka, ali i uz veoma dobre servise Vukića, sve do petog gema, kada je Đoković konačno realizovao ukazanu šansu i poveo sa 3-2.

Vukić nije uspeo da se potom vrati u meč, prestao je da ga služi i njegov glavni adut – forhend, pa je uz još jedan brejk treći set završen rezultatom 6-3.

Srpski teniser se poprilično loše kretao u većem delu meča, što i nije naročito čudno s obzirom na pauzu koju je napravio pre učešća na ovom turniru.

Vukić je pružio relativno jak otpor, a dobijen meč u prvom kolu verovatno će mu omogućiti da malo i napreduje na ATP listi.

U narednom kolu rival Đokovića biće dvadesetogodišnji Italijan Luka Nardi, koji u dosadašnjoj karijeri nikada nije bio rangiran među prvih 100 na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari