Nove medalje srpskih tekvondista i paratekvondista 1

Evropske igre u tekvondu koje su okupile više od 1.100 takmičara, a održavaju u bugarskom gradu Plovdiv, nastavljene su protekle nadelje nadmetanjem juniora i seniora.

Srpski takmičari osvojili su nove medalje i stekli direktnu prohodnost za Evropsko prvenstvo u tom sportu. Vanja Jakšić, junior iz TKD “Banjica”, osvojio je srebro u kategoriji do 45 kilograma, izgubivši u finalu od Rusa, Damjan Maričić iz TKD “Favorit” izgubio je od Bugarina u kategoriji do 48 kilograma, dok je u seniorskoj konkurenciji Danica Petkov, u kategoriji do 73 kilograma, izgubila u finalu od Ruskinje.

Posebno su nas obradovali srpski paratekvondisti, koji su na najvećem Evropskom paratekvondo prvenstvu, tako|e održanom u Plovdivu, osvojili rekordnih 18 medalja, kao i pehar za treće mesto u ukupnom plasmanu, odnosno drugo mesto za žensku ekipu. Dejana Bačko iz „Gitrosa“ u kategoriji do 49 kg i Jelena Terzić iz PTK „Tigra“ do 58 kg osvojile su zlatne medalje, dok su se srebrom okitile Danijela Jovanović iz „Kobre“ (49 kg), Bobana Kozić (Tigra, 58 kg) i Minja Jandrić (Tigra, 75 kg), i ponovo Jelena Terzić u kategoriji +58 kg. Bronzane medalje pripale su Nikoli Spajiću (Kobra, 75 kg), Violeti Todorov (Tigra, 49 kg), Slavku Adamovu (Tigra, 61 kg) i Mariji Mi~ev iz TKD „Lola“ do 58 kilokrama.

Do brojnih odličja došli su i paratekvondisti iz istih klubova koji su se takmičili u formama. Zlato su osvojili juniori i juniorke Anja Đukić, Tomislav Ranković, i seniori/seniorke Milica Đorđević, Marina Dubravac, Ognjen Meškov. Bronza je otišla seniorima Dušanu Marisavljeviću, Ivanu Petrovskom i Aleksandru Ivanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari