Novi šou-tajm Jokića 1Foto: FoNet/AP

U dramatičnoj utakmici protiv Oklahome, Denver je uspeo da prokocka prednost od 20 koševa.

Došao je u situaciju da se bori za trijumf u poslednjim sekundama meča. Zahvaljujući ipak Nikoli Jokiću, koji je preksinoć zabeležio tripl-dabl ali i uputio precizno dodavanje ka Geriju Herisu u prelomnom momentu, Nagetsi su ostvarili trijumf. Kada je Pol Džordž, koji je uz Rasela Vetbruka bio najzaslužniji za preokret Oklahome, pogodio trojku na 1,4 sekundi pre kraja za izjednačenje (124:124), izgledalo je da će utakmica otići u produžetke. Međutim, Nikola Jokić poslao je iz auta loptu ka Herisu koji u poslednjem trenutku postiže trojku, za trijumf koji Denveru i te kako znači nakon nekoliko prethodnih poraza u završnicama.

– Plan je bio da bacim lob, ali smo ove sezone već probali tako i nije nam uspelo. Vestbruk je malo zaspao, dao sam loptu Geriju i pogodio je. Verovatno sam ostvario najbolju asistenciju u životu – rekao je Jokić odmah posle meča.

I junak meča Heris, koji je na kraju pored svog imena imao upisanih 25 poena, uz po tri skoka i asistencije, pohvalio je dodavanje srpskog reprezentativca.

– Mislim da sam čak bio poslednji koji je trebalo da šutne, ali mi je Džoker dao odličan pâs i pogodio sam. Pali smo u poslednjoj deonici, ali smo izvukli pobedu – kazao je Heris.

Za trenera Majka Melouna posebno je bilo važno što su tim do pobede vodili mladi igrači koji treba da budu budućnost tima.

– Ne bismo dobili ovu utakmicu bez mladih igrača koji su nam veoma bitni danas. Gradim tim za budućnost oko Gerija, Džamala i Nikole – dodao je Meloun.

U poraženom sastavu najbolji su bili Pol Džordž, koji je sa 43 poena, pet skokova i isto toliko asistencija ostvario rekord sezone, i Rasel Vesbruk sa 20 poena, 21 asistencija, devet skokova.

Pored utakmice između Denvera i Oklahome, preksinoć su odigrana još tri meča. Minesota je slavila protiv Milvokija (108:89), a Nemanja Bjelica upisao je osam poena uz četiri skoka, dve asistencije, ukradenu loptu i blokadu. Istovremeno Blejk Grifin debitovao je u dresu Detroita pobedom protiv Memfisa (104:102), dok je Vašington bio bolji od Toronta (122:119), kao i Hjuston od San Antonija (91:102).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari