O smeni Golijanina za dve nedelje 1Foto: Starsport

Vanredna Skupština Odbojkaškog saveza Srbije (OSS), na kojoj će se glasati o smeni predsednika Nenada Golijanina, održaće se 25. oktobra, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora.

Prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije sazvao je IO posle kritika koje su se pojavile na njegov račun zbog uzdržanog glasanja za prijem Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB) prošle nedelje.

Iako se tokom jučerašnjeg dana u velikom broju medija pojavila informacija da će Golijanin danas ponuditi svoju ostavku, on sam je demantovao takve tvrdnje za Danas rekavši da mu ne pada na pamet da to učini i da postoje procedure koje treba ispoštovati.

– Pod ovako velikim pritiskom sazvao sam Izvršni odbor da prodiskutujemo o novonastaloj situaciji. Ako većina bude smatrala da treba da se sazove vanredna skupština, sazvaćemo. A ako dobijem nepoverenje svoje baze, ja ću biti smenjen. Niko nam neće nametati kandidate nego ćemo mi između sebe da izaberemo najboljeg, a verovatno da ima boljih od mene pa će oni doći – rekao je Golijanin za Danas.

Vanredna skupština sazvana je pošto su Udruženje odbojkaških klubova prvih liga (UOKPL), Udruženje odbojkaških sudija Srbije (UOSS) i Udruženje odbojkaških trenera Srbije (UOTS) poslali pismo OSS u kome zahtevaju održavanje vanredne Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda – smena predsednika.

Tokom jučerašnjeg dana oglasili su se i Odbojkaški savez Kosova i Vojvodine izražavajući svoje nezadovoljstvo zbog načina na koji je Golijanin glasao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari