Obradović: Videli smo da neki igrači Partizana daju sve od sebe, a neki se ponašaju prilično indolentno 1Foto: Starsport

Trener Partizanovih košarkaša Željko Obradović zamera nekim svojim igračima na mlakom pristupu utakmici protiv Ikokee, koja je načinila iznenađenje u sedmom kolu ABA lige u Beogradu (91:89).

„U ovakvom ritmu utakmica uvek je najveći problem motivacija. Dao sam prednost početnoj petorci za koju sam baš verovao da će biti motivisana. Igokea je od pet ničijih lopti pokupila svih pet. To govori kolika je želja nekih mojih igrača bila“.

Obradović ističe da mu je Partizanov susret s Ikogeom u Superkupu ABA lige uoči sezone pomogao da još detaljnije pripremi utakmicu, ali da to ne vredi ako je motiv nedovoljan.

„Igrači uglavnom razmišljaju o svom učinku u napadu, zanemarujući učinak u odbrani. Uoči svakog meča im govorim koliko je odbrana značajna. To je presudilo za naš poraz. Doužer nije igrao jer smo procenili da mu je potreban odmor za iskušenja koja slede. Večeras smo videli koliko neki igrači zaista daju sve od sebe, a kako se neki ponašaju prilično indolentno. Razgovaraćemo da vidimo zašto je to tako i probaćemo da ih dižemo. To je naš posao“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari