Obradovića testiraju "njegovi" 1Foto: STARSPORT

Neuporedivo kvalitetniji i ambiciozniji, Partizan je od ponedeljka zvanično počeo sa pripremama za narednu sezonu, iako su domaći igrači pod trenerskim drilom Željka Obradovića još od prošle nedelje.

Već danas, crno-beli putuju na Zlatibor na kome će provesti narednih desetak dana koji će biti posvećeni bazičnom delu, a od 1. septembra započeće sa nizom prijateljskih utakmica i turnira u sklopu sticanja željene forme i uigravanja ekipe koja je trenutno pojačana sa šestoricom novajlija.

Prvu test utakmicu, košarkaši Partizana imaće na turniru koji se održava u Opatiji od 1. do 3. septembra. Osim crno-belih, učestvovaće ekipe Pezara, Cedevita Olimpije i Cibone. Sedmog septembra, Partizan će u Kragujevcu odigrati humanitarnu utakmicu protiv domaće ekipe Radničkog.

Jedanaestog i dvanaestog septembra, očekuje ih učešće na turniru u Istanbulu. Rivali „parnog valjka“ biće domaći Fenerbahče (poslednji klub Željka Obradovića pred prošlogodišnju pauzu od trenerskog posla), Uniks i Monako sa kojim će se crno-beli sastati u polufinalu. Šesnaestog septembra u Beograd stiže Anadolu Efes.

Taj meč, ujedno će biti i zvaničan oproštaj čuvenog kapitena Novice Veličkovića od aktivnog igranja košarke Dan kasnije, crno-beli će otputovati u Atinu, na „Janakopulos kup“ koji se održava 18. i 19. septembra. Uz Partizan, na turniru u Atini će igrati i domaći Panatinaikos (sa kime je Obradović osvojio pet evroligaških titula), Anadolu Efes i Makabi iz Tel Aviva.

Najjača provera Zvezde u Minhenu

U sklopu priprema za predstojeću sezonu, košarkaši Crvene zvezde učestovaće na vrlo kvalitetnom turniru u Audi domu u Minhenu. Na turniru koji je zakazan za 11. i 12. septembar, pored srpskog i regionalnog šampiona, učestvovaće i aktuelni prvak Italije Virtus iz Bolonje, i još dva učesnika Evrolige – Panatinaikos i domaćin turnira Bajern. Turnir će se igrati po nokaut sistemu, a parovi polufinala će biti objavljeni kasnije. Turnir u Nemačkoj biće provera za crveno-bele pred početak sezone koja za ekipu Crvene zvezde u Evroligi startuje prvog dana oktobra utakmicom sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari