O'Brajant ide iz Zvezde 1Foto: STARSPORT

Jednostavno nije funkcionisalo, iako je tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća delovalo da bi dve strane mogle da se rukuju i pronađu kompromisno rešenje, čak ni osvajanje Žućkove levice posle četiri godine, nije dovelo do srećnog kraja.

Naime, Džoni O Brajant rešio je da prekine mučan odnos sa trenerom Dejanom Radonjićem i podnese zahtev za raskid ugovora sa Crvenom zvezdom.

Crveno-beli će tako, barem do kraja ABA lige, igrati samo sa dve klasične petice: Ognjenom Kuzmićem i Lendrijem Nnokom.

Preuzimanjem ekipe od Saše Obradovića, trener Radonjić faktički od početka nije bio zadovoljan formom ali i zalaganjem američkog centra.

Ishitrene reakcije tokom jednog tajm-auta u Istanbulu protiv Efesa dovele su do toga da ga trener Radonjić momentalno odstrani iz ekipe, a klub suspenduje na deset dana.

Trenirao je O Brajant u tom periodu sa Slobodanom Klipom, koordinatorom mlađih selekcija, a da se korona virus nije surovo poigrao sa igračima Zvezde i faktički petoricu eliminisao za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, sigurno ne bi bio deo pobedničke ekipe u Novom Sadu.

Amerikanac je, istine radi, odigrao veoma dobro u Kupu Radivoja Koraća, vrlo je koristan i racionalan bio u finalu protiv Mege, međutim već u ponedeljak trener Radonjić u razmatranju njegovog statusa nije promenio stav.

O Brajantu je postalo jasno da do pomirenja neće doći i u sredu je zvanično zatražio raskid ugovora, što znači da će Zvezda biti u obavezi da mu isplati sve prinadležnosti do kraja februara, a da sam igrač neće imati nikakva dalja potraživanja. Amerikanac je imao veoma visoku platu koja je na mesečnom nivou iznosila oko 60 hiljada evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari