Očekuju rekord 1

Jubilarni 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori održaće se za vikend, 22. i 23. aprila, a organizatori očekuju da nadmaše rekord po brojnosti, rečeno je juče na konferenciji za novinare u Sportsko-poslovnom centru „Vojvodina“.

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozvao je sve ljubitelje prirode da 22. aprila dođu na Frušku goru.

„Naša je obaveza da podržimo manifestaciju kakva je popularni Fruškogorski maraton, posebno što se ove godine održava jubilarni 40. po redu. Iskreno se nadam da ćemo ove godine po brojnosti premašiti 2013. godinu, kada je na Fruškogorskom maratonu učestvovalo više od 18.500 ljudi“,  poručio je Jelušić.

Predsednik Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona Milivoj K. Nastasić objasnio je da se ovako veliki događaj ne može održati bez kotizacije, a ona za učestvovanje na stazama do 49 kilometara iznosi 200 dinara. Za ostale staze iznos kotizacija zavisi od odabira same staze, ali u nju ulazi i smeštaj i hrana. Nastasić je pozvao učesnike da uplate kotizaciju pre dana održavanja trke, kako se ne bi stvarale velike gužve na startu, na Popovici, a kotizacija se može uplatiti na račun manifestacije.

Ovogodišnji maraton ima 19 staza, a Fruškogorski maraton je, zbog ritma staza koji je dinamičan i često se menja, jedan od težih u Evropi. Četiri staze Fruškogorskog maratona boduju se za kvalifikacije za svetsko prvenstvo – trku oko Monblana. Sve dodatne informacije u vezi sa ovogodišnjim Fruškogorskim maratonom mogu se dobiti i na sajtu fruskogorski-maraton.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari